x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator George Maior şi-a dat DEMISIA de la şefia SRI

George Maior şi-a dat DEMISIA de la şefia SRI

27 Ian 2015   •   13:11
George Maior şi-a dat DEMISIA de la şefia SRI
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

George Maior a demisionat de la Serviciul Român de Informaţii, anunţă Administraţia Prezidenţială într-un comunicat de presă. Maior şi-a înaintat demisia astazi, 27 ianuarie, iar preşedintele Klaus Iohannis i-a acceptat-o.

"Directorul Serviciului Român de Informații, domnul George Maior, și-a înaintat demisia de la conducerea SRI Președintelui României, marți, 27 ianuarie a.c. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a acceptat demisia",  se arată în comunicat.

În octombrie anul trecut, George Maior declara că după alegerile prezidenţiale îşi va prezenta demisia din funcţie noului preşedinte, precizând că rămâne la latitudinea acestuia dacă îşi va continua mandatul.

"Din punctul meu de vedere, voi merge către acest nou preşedinte, îmi voi prezenta demisia şi rămâne la latitudinea lui să aprecieze dacă activitatea mea în fruntea acestui serviciu a fost potrivită şi să continue sau să ia o altă decizie. Nu am nicio problemă din acest punct de vedere", afirma George Maior la acea dată.

După această declaraţie, Klaus Iohannis a precizat că este "foarte onorabilă" decizia directorului SRI de a-şi pune la dispoziţie mandatul după alegerile prezidenţiale, adăugând că acesta este "un profesionist 100%".

"Mi se pare o atitudine foarte onorabilă. Eu nu am înţeles că demisionează, ci pune la dispoziţia viitorului preşedinte după alegeri poziţia domniei sale, ceea ce mi se pare foarte fair play şi îmi reconfirmă că avem de-a face cu un profesionist 100%", a spus Iohannis.

În urmă cu câteva zile, George Maior a dat un interviu în care a vorbit despre agenţii acoperiţi din presă şi suspecţii de terorism care au tranzitat ţara noastră recent.

George Maior a deţinut funcţia de director al SRI începând cu octombrie 2006.

×
Subiecte în articol: george maior