x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gerea, la Interviurile jurnalul.ro: Chinezii revin în România pentru a discuta despre Centrala nucleară de la Cernavodă

Gerea, la Interviurile jurnalul.ro: Chinezii revin în România pentru a discuta despre Centrala nucleară de la Cernavodă

05 Mar 2015   •   13:17
Gerea, la Interviurile jurnalul.ro: Chinezii revin în România pentru a discuta despre Centrala nucleară de la Cernavodă

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat la Interviurile jurnalul.ro că în zilele care urmează vor exista discuţii cu delegaţia chineză despre investiţiile de la Centrala nucleară de la Cernavodă.

"Discuţiile cu delegaţia chineză au luat o pauză cu ocazia anului nou chinezesc. Am avut întâlniri cu ambasadorul, dar şi cu corpul de experţi din China", a spus Andrei Gerea.

"Am stabilit niste principii şi am punctat foarte clar că în aceste negocieri nu putem trece dincolo de legislaţia naţională şi internaţională. (...) Am identificat cinci probleme majore, dar eu zic că acestea pot fi rezolvate şi vom avea zilele acestea primele întâlniri", a spus ministrul Energiei.

Gerea a precizat că pentru proiectul reactoarelor 3 şi 4 există un interes şi din partea companiei canadiene Candu ai cărei reprezentanţi s-au alăturat echipei de negociere a chinezilor.

×