x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ”Ghidul agricultorului român”, în exclusivitate cu Jurnalul de luni

”Ghidul agricultorului român”, în exclusivitate cu Jurnalul de luni

18 Mar 2018   •   19:39
”Ghidul agricultorului român”, în exclusivitate cu Jurnalul de luni

Luni, 19 martie, Jurnalul îți oferă gratuit ”Ghidul agricultorului român”, un supliment de 8 pagini cu noutați dintr-un domeniu-cheie al țării noastre.

Printre cele mai importante subiecte abordate este ”Au trecut patru ani. Mai aşteptăm?” - o analiză despre liberalizarea pieței funciare, o lege șchioapă care a făcut ca în jur de 50% dintre pământurile arabile ale României să fie cumpărate de străini. De asemena, aflăm că tehnologia de ultimă generație ajută cultivatorii să obțină producții-record, dar și că vinurile românești sunt foarte bune, dar nu există o strategie de promovare, astfel că piețele externe importante rămân închise pentru producătorii autohtoni.

O analiză a pieței românești a cărnii de porc relevă lucruri uluitoare: deși sunt aduse acuzații chiar de sabotaj, de fapt tot românii își dau singuri cu stângul în dreptul. Principalul neajuns este faptul că producătorii nu au reușit să-și organizeze activitatea, astfel încât pentru marii procesatori e mai rentabil pentru să cumpere carne din alte țări decât să contracteze abatoarele din România.

Mult mai multe subiecte deosebit de interesante găsiți în Jurnalul de luni, în ”Ghidul agricultorului român”, un supliment de 8 pagini oferit gratuit cititorilor noștri.

×
Subiecte în articol: Ghidul agricultorului român