x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gorghiu, despre ordonanţa privind RCA: O regândire a întregii pieţe de asigurări

Gorghiu, despre ordonanţa privind RCA: O regândire a întregii pieţe de asigurări

14 Sep 2016   •   21:43
Gorghiu, despre ordonanţa privind RCA: O regândire a întregii pieţe de asigurări

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat miercuri că ordonanţa privind RCA adoptată de Guvern reprezintă o regândire a întregii pieţe de asigurări şi nu doar "o soluţie imediată de stins focul".

"Şase luni de respiro pentru RCA, aşa cum a stabilit Guvernul azi, înseamnă o gură de oxigen pentru toată lumea, şoferi sau transportatori. Acest act normativ nu înseamnă doar o soluţie imediată de stins focul ci o regândire a întregii pieţe de asigurări. Dacă vor cădea şi capete, cum e cazul domnului Negriţoiu, asta înseamnă, de fapt, responsabilizare publică. Sunt convinsă că ar fi păţit la fel şi dacă era în continuare în conducerea unei corporaţii. O asemenea situaţie ca cea legată de RCA, care trenează de atâta timp fără a se avea interesul găsirii unei soluţii decât în al 12-lea ceas, trebuie să tragă după sine şi asumarea unei răspunderi", a scris Gorghiu miercuri pe pagina sa de Facebook.

Ea a precizat că OUG mai prevede că în şase luni trebuie să fie pus la punct un sistem de control şi de urmărire a preţului RCA de către ASF. "Aşteptăm să vedem cu toţii textul", a încheiat Gorghiu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a anunţat miercuri că ordonanţa privind RCA a fost adoptată de Guvern iar prevederile sale vor fi făcute publice în cursul serii de miercuri pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice pentru a putea fi consultate şi de transportatori.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: alina gorghiu rca polite rca