x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gorj / Deţinutul octogenar, iar în puşcărie

Gorj / Deţinutul octogenar, iar în puşcărie

de Gabriela Mladin    |    11 Mar 2009   •   00:00

În vârstă de 81 de ani, Ion Truşcă (foto), din oraşul Ţicleni, s-a întors ieri la Penitenciarul din Târgu-Jiu, după expirarea perioadei de trei luni de eliberare pe caz de boală.





Bătrânul este bolnav de Parkinson şi face puşcărie pentru că nu a respectat o hotărâre judecătorească prin care era deposedat de o bucată de teren. Numai o graţiere a preşedintelui Traian Băsescu îl poate scăpa de penitenciar.

Chiar la prima oră a zilei de ieri, Ion Truşcă, un bătrân condamnat definitiv şi irevocabil, s-a întors la penitenciar, ştiind că i-a expirat perioada de întrerupere a pedepsei. “Ştiu că nu e bine să nu vin la timp. Aşa mi-au spus”, a declarat bătrânul, care, din cauza bolii, tremura din tot corpul. Ion Truşcă are de executat o pedeapsă de un an şi patru luni pentru că nu a cedat pământul pe care susţine că l-a cumpărat în 1975, revendicat 15 ani mai târziu de vecinul care i-l vânduse.

Bătrânul a primit pentru tulburare de posesie un an cu suspendare, apoi, la câteva luni, magistraţii i-au mai aplicat o pedeapsă de patru luni cu închisoare, revocându-i suspendarea iniţială. Ultima sentinţă a fost pentru nerespectare de hotărâre judecătorească. Cu toate că directorul Penitenciarului Târgu-Jiu, Gheorghe Enache, i-a scris lui Traian Băsescu, solicitându-i graţierea bătrânului, până ieri nu fusese primit nici un răspuns. Aşa că bătrânul bolnav a fost din nou încarcerat pentru a-şi ispăşi pedeapsa, în vreme ce  infractori periculoşi se lăfăie în libertate.

×
Subiecte în articol: observator