x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grecea numara toti bucurestenii

Grecea numara toti bucurestenii

04 Feb 2004   •   00:00

Pentru ca se apropie alegerile si partidele politice trebuie sa stie exact pe ce si mai ales pe cine sa se bazeze, autoritatile locale vor incepe saptamana viitoare reactualizarea bazelor de date privind evidenta persoanelor.

Multe din informatiile aflate in evidentele Primariei Capitalei n-au corespuns la referendumul de anul trecut cu cele ale sectoarelor, iar multe din denumirile de strazi n-au nici o legatura cu realitatea. Peste 300 de artere si-au schimbat denumirea in ultimii zece ani. In acest sens, prefectul Capitalei, Ovidiu Grecea, a acuzat ieri lipsa de comunicare dintre serviciile implicate in evidenta persoanelor si a strazilor.

"Numarati bob cu bob"
"Nu este normal ceea ce s-a intamplat la referendum, de exemplu, unde, peste noapte, au aparut 179.000 de persoane. Personal, am trait o experienta nu prea fericita, cand tatal meu, mort in 1989, era trecut pe listele electorale la referendum. Toata lumea trebuie sa-si faca treaba, sa avem evidente corecte care sa nu mai lase loc de speculat ii. Strazile si bucurestenii trebuie numarati bob cu bob", a spus Grecea. El a mai spus ca actualizarea bazei de date va fi realizata impreuna cu Serviciul de Evidenta Informatizata a Persoanei.

Se muta granitele de sector
Paralel va fi luata in discutie si o reasezare a granitelor sectoarelor. "La granita dintre Sectoarele 4 si 5 exista blocuri in care sotul se afla in bucatarie, in Sectorul 5, iar sotia, in dormitor, in Sectorul 4", a mai spus Grecea, adaugand ca va solicita Ministerului Administratiei si Internelor sa elaboreze un proiect de hotarare de guvern in acest sens. (MONICA ANDREI)

×
Subiecte în articol: observator