x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grepfrutul poate UCIDE! Ce au descoperit oamenii de ştiinţă despre acest fruct este ULUITOR

Grepfrutul poate UCIDE! Ce au descoperit oamenii de ştiinţă despre acest fruct este ULUITOR

29 Noi 2012   •   09:43
Grepfrutul poate UCIDE! Ce au descoperit oamenii de ştiinţă despre acest fruct este ULUITOR

Oamenii de ştiinţă avertizează că grepfrutul opreşte acţiunea medicamentelor şi le împiedică să se descompună în ficat şi intestine, potrivit inquisitr.com.

Un grup de cercetători a publicat recent un articol în revista Canadian Medical Association Journal pe această temă.

Specialiştii de la institutul canadian Lawson Health Research Institute au descoperit, în 2008, legătura periculoasă între grepfrut şi medicamente. Ei au găsit iniţial 17 medicamente care interacţionează cu grepfrutul, dar au mărit numarul lor la 43, de această dată.

Printre medicamentele implicate în acest proces sunt unele luate pentru hipertensiune, cancer sau alte afecţiuni, care coboară nivelul colesterolului din sânge. De asemenea, unele medicamente luate după transplanturi au arătat şi ele aceleaşi interacţiuni negative.

Experţii au notat că interacţiunea fructului cu anumite medicamente poate duce la sângerări stomacale, aritmii, afecţiuni la rinichi sau moarte subită. Oamenii de ştiinţă canadieni susţin că farmaciştii trebuie să îi avertizeze pe oameni în legătură cu efectele grepfrutului în unele cazuri în care iau medicamente cu reţetă.

×