x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guru Bivolaru poate refuza să se întoarcă în România

Guru Bivolaru poate refuza să se întoarcă în România

de Diana Scarlat    |    01 Mar 2016   •   09:41
Guru Bivolaru poate refuza să se întoarcă în România

Gregorian Bivolaru nu se va întoarce în România, cât timp se află sub protecţia azilului politic. Statul român nu a făcut demersurile pentru anularea protecţiei din partea Suediei. În Franţa a fost arestat pentru falsă identitate. Este posibil să scape chiar de închisoare.

Autorităţile franceze sunt nevoite să-i ceară acordul lui Gregorian Bivolaru pentru a-l trimite în România, deoarece este protejat de azilul politic acordat de Suedia în 2005. Judecătorii francezi au decis arestarea lui preventivă pentru că a prezentat autorităţilor o identitate falsă.

Bivolaru le-a spus judecătorilor că este cetăţean bulgar, a prezentat acte de identitate bulgăreşti şi chiar a vorbit în limba bulgară când a fost ridicat de poliţişti.

„A făcut infracţiunea pe teritoriul statului francez şi va face închisoare în Franţa pentru paşaport fals. Nu poate fi extrădat, pentru că are azil politic în Suedia”, explică Viorel Ene, preşedintele Asociaţiei pentru Apărarea Drepturilor Apatrizilor şi Refugiaţilor.

Pedeapsă redusă

Mai mult, Gregorian Bivolaru, care împlineşte 64 de ani pe 12 martie, beneficiază şi de înjumătăţirea pedepsei. Bivolaru a fost condamnat definitiv, în iunie 2013, la şase ani de închisoare cu executare, pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori.

Înainte de 1989, guru MISA a mai fost condamnat de trei ori, pentru răspândirea de materiale obscene sau cursuri ilegale de yoga.
 

×
Subiecte în articol: guru bivolaru gregorian bivolaru