x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guru Bivolaru trage de timp

Guru Bivolaru trage de timp

11 Mai 2004   •   00:00

Dosarul de coruptie si perversiune sexuala pentru care este invinuit liderul MISA, Gregorian Bivolaru, s-a transformat ieri, din nou intr-un circ din care justitia romana pare sa nu poata iesi.

MIRUNA PASA

Dupa o luna si jumatate de la declansarea cercetarilor dosarul se mai plimba inca de la o instanta la alta pentru judecarea unor aspecte ramase de mult in urma, in timp ce guru se bucura de libertatea sa. Aparatorii liderului MISA au ales ieri sa tergiverseze inca o data procesul, recuzand intreaga Curte de Apel Bucuresti. Magistratii acestei instante ar fi trebuit, dupa o luna de blocaje in chichite legislative, sa judece prima recuzare facuta de avocati la Judecatoria Sectorului 5, cu prilejul arestarii.

LA LOC COMANDA. Teoretic, dupa rezolvarea acestei probleme, posibilitatea arestarii lui Guru ar fi putut fi readusa in discutie. Avocatii au preferat ieri sa invoce vesnica scuza, presiunile politice exercitate asupra judecatorilor, despre care domniile lor ar avea cunostinta. Legea procesual penala prevede insa, intr-o astfel de situatie, ca recuzarea sa fie motivata pentru fiecare judecator in parte si nu generic si abstract, lucru pe care aparatorii nu l-au respectat. Cu toate acestea, dosarul va pleca din nou de unde abia a venit, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Oricare ar fi rezultatul, guru Bivolaru a mai castigat cel putin doua saptamani de liniste.

×
Subiecte în articol: observator