x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul vrea modificarea legislației pentru a stimula donarea de sânge și de plasmă

Guvernul vrea modificarea legislației pentru a stimula donarea de sânge și de plasmă

26 Noi 2020   •   12:42
Guvernul vrea modificarea legislației pentru a stimula donarea de sânge și de plasmă

Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, a demarat campania „Anul acesta sărbătorește Unirea altfel: Donează sânge, ajută un român!” și a anunțat legislația va fi analizată amănunțit, astfel încât să fie identificate toate posibilitățile pentru stimularea donării de sânge și de plasmă.

„Din păcate, din cauza pandemiei COVID-19, numărul donatorilor de sânge a scăzut foarte mult, iar doctorii din centrele de transfuzie se luptă în fiecare zi ca să poată să salveze vieți. Oamenii trebuie să conștientizeze că donarea de sânge, la fel ca donarea de plasmă pentru bolnavii de COVID-19, salvează vieți. Medicii salvează vieți și au nevoie de implicarea tuturor românilor. Dragi români, donați sânge! Salvați vieți! Ziua Națională a tuturor românilor este în fiecare zi! Este nevoie ca, în fiecare zi, să fim alături de cei aflați în suferință”, a declarat secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, cu ocazia demarării campaniei „Anul acesta sărbătorește Unirea altfel: Donează sânge, ajută un român!”.

Campania de încurajare a donării de sânge a fost lansată în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină București

„În urma discuțiilor cu medicii am aflat că numărul donatorilor de sânge a scăzut mult de la începutul pandemiei COVID-19. Este normal ca oamenilor să le fie teamă să nu contacteze virusul, însă, în același timp, trebuie să fim cu toții conștienți că numai împreună, ajutându-ne unii pe alții, putem să depășim cu bine această perioadă foarte dificilă. Donarea de sânge și de plasmă necesară în tratamentul bolnavilor de COVID-19 se face cu respectarea tuturor normelor de protecție. Medicii sunt permanent alături de oamenii care vor să ajute la salvarea vieților semenilor lor”, a mai spus Antonel Tănase.

Tănase a menționat că partea de legislație va fi analizată amănunțit, astfel încât să fie identificate toate posibilitățile pentru stimularea donării de sânge și de plasmă pentru bolnavii de COVID-19.

 

×
Subiecte în articol: donare de sânge plasma legislatie