x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Horică integritate mică rămâne în arest preventiv. ÎCCJ i-a respins contestația fostului șef al ANI

Horică integritate mică rămâne în arest preventiv. ÎCCJ i-a respins contestația fostului șef al ANI

28 Mar 2015   •   08:36
Horică integritate mică rămâne în arest preventiv. ÎCCJ i-a respins contestația fostului șef al ANI

Fostul șef al ANI Horia Georgescu va fi cercetat în continuare în arest preventiv, după ce judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție i-au respins vineri contestația.

În arest preventiv rămân și Mihnea Remus Iuoraș (fost vicepreședinte al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP), Ingrid Luciana Popa Mocanu (fost vicepreședinte al Comisiei), Constantin Cătălin Canangiu (membru al Comisiei), Gheorghe Vișoiu și Alexandru Florin Hanu (evaluatori).

În schimb, evaluatorii Dorin Cornel Drulă și Neculai Nistor vor sta în continuare în arest la domiciliu. Curtea Supremă le-a respins acestora contestațiile, decizia fiind definitivă.

Horia Georgescu a fost arestat pentru 30 de zile pe 18 martie, el fiind acuzat de procurorii DNA de săvârșirea a trei infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, fapte comise în calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, prejudiciul în dosar ridicându-se la 75 milioane euro.

×