x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hoti romani anihilati in Franta

Hoti romani anihilati in Franta

14 Feb 2004   •   00:00

Procurorii si politistii romani au reusit sa anihileze o retea de hoti romani care au jefuit in Franta 80 de case si au furat bunuri in valoare de peste 400.000 de euro.

Confruntate cu o filiera transnationala de infractori, autoritatile franceze au solicitat sprijin Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru efectuarea unor cercetari pe teritoriul Romaniei. Au fost audiati martori, au fost facute perchezitii si verificari de documente si caziere. Au fost arestati 12 cetateni romani sub acuzatiile de furt prin efractie, in banda organizata, tainuire si tentativa la furt.

Mod de operare. Anchetatorii au stabilit ca romanii aveau un mod specific de operare. Extrageau cu un cleste cilindrul de la yale, intrau in timpul noptii si furau tot ce prindeau de valoare: bijuterii, aparatura electronica, telefoane mobile. Uneori, oamenii se mai opreau si prin bucatariile francezilor si le goleau frigiderele. In Romania au fost descoperiti si alti membri ai retelei de hoti si multe dintre bunurile furate, care urmeaza sa fie confiscate. (Miruna Pasa)

×
Subiecte în articol: observator