x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Impozitul pe leasing - Fiscul ne face un hatar?

Impozitul pe leasing - Fiscul ne face un hatar?

de Violeta Fotache    |    31 Ian 2007   •   00:00
Impozitul pe leasing - Fiscul ne face un hatar?

Directiile de Taxe si Impozite Locale bucurestene si-au prelungit programul de lucru pana la ora 21:00 din cauza cozilor imense formate luni si marti de posesorii de masini cumparate in leasing, care au obligatia, incepand de anul acesta, de a plati impozitul pe autoturisme.

Aceasta obligatie era pana la sfarsitul anului trecut in sarcina companiilor de leasing, dar, gratie Guvernului Tariceanu, impozitul a cazut acum pe umerii celor care devin proprietari ai masinii abia la sfarsitul contractului. Obligati sa plateasca impozite in locul companiilor de leasing, utilizatorii autoturismelor luate prin acest sistem se inghesuie la cozile de la Fisc pentru a-si declara masinile, deoarece termenul expira astazi.

Cei care nu reusesc sa o faca in termen platesc amenzi cuprinse intre 50 si 200 de lei daca nu depun declaratiile si de 200-500 de lei in cazul nedeclararii bunului pana la 31 ianuarie, insa legislatia permite autoritatii locale sa prelungeasca termenul-limita si sa atentioneze inainte de a sanctiona. In cazul persoanelor juridice, sanctiunile sunt cuprinse intre 200 de lei si 800 de lei, respectiv intre 800 de lei si 2.000 de lei.

×
Subiecte în articol: observator