x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Încă 8 imigranţi depistaţi în două trenuri care se îndreptau spre Ungaria

Încă 8 imigranţi depistaţi în două trenuri care se îndreptau spre Ungaria

13 Oct 2015   •   18:52
Încă 8 imigranţi depistaţi în două trenuri care se îndreptau spre Ungaria

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat, în două trenuri internaţionale care se îndreptau spre Ungaria, opt persoane (trei cetăţeni pakistanezi, un cetăţean francez de origine pakistaneză şi patru afgani), care intenţionau să treacă ilegal frontiera cu documentele altor persoane, informează comisar şef Daniel Iancu, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.

'Primul grup, alcătuit din patru bărbaţi, a fost depistat de către poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici - feroviar, care efectuau controlul documentelor călătorilor din trenul I.C. care circula pe relaţia Braşov-Budapesta', a declarat marţi, pentru AGERPRES, comisar şef Daniel Iancu.

Potrivit sursei citate, cu această ocazie, dintre cei patru bărbaţi care făceau parte din grup, trei s-au legitimat cu documente de călătorie eliberate de autorităţile franceze, iar unul a declarat că nu are niciun document de călătorie asupra sa.

Poliţiştii de frontieră au constatat că cele trei persoane care s-au legitimat cu documente franceze nu corespund cu fotografiile din documente, motiv pentru care bărbaţii au fost conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

'În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei trei bărbaţi sunt cetăţeni pakistanezi, cu vârste cuprinse între 24 şi 41 de ani, intraţi legal în România în baza unor vize turistice, iar cea de a patra persoană, care nu avea document de călătorie, este un cetăţean francez de origine pakistaneză, în vârstă de 27 de ani', a mai spus Comisar şef Daniel Iancu.

Cetăţenii pakistanezi au declarat că au primit documentele de la cetăţeanul francez şi intenţionau astfel să ajungă în Germania.

În aceeaşi zi, într-un alt tren I.C. care se îndrepta spre Viena, poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici- feroviar au descoperit alte patru persoane, doi bărbaţi, o femeie şi un copil, care călătoreau împreună şi care nu au putut prezenta documente de călătorie. Din acest motiv, persoanele în cauză au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

'În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră, s-a constatat că cei în cauză sunt cetăţeni afgani, adulţii având vârste cuprinse între 20 şi 31 de ani şi copilul 2 ani, care au declarat că intenţionau să ajungă în Germania', a afirmat comisar şef Daniel Iancu.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi cercetării acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei pentru cei trei pakistanezi, tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat în grup şi participaţie improprie la trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar pentru cetăţeanul francez pentru săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea şi complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun', a conchis comisar şef Daniel Iancu, purtător de cuvânt al STPF Arad. AGERPRES

×