x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE I Bărbatul urcat pe macara, în zona 13 Septembrie, a coborât

UPDATE I Bărbatul urcat pe macara, în zona 13 Septembrie, a coborât

01 Iun 2015   •   20:11
UPDATE I Bărbatul urcat pe macara, în zona 13 Septembrie, a coborât
UPDATE - Bărbatul care s-a urcat duminică dimineaţă pe o macara de lângă un bloc în construcţie aflat în zona Calea 13 Septembrie, la intersecţie cu strada Sebastian, a acceptat să fie preluat de autoscara cu platformă a echipajului mixt format din negociatori şi pompieri, au anunţat luni dimineaţă, pentru AGERPRES, oficiali ai ISU Bucureşti.

Acţiunea a avut loc duminică seara, în jurul orei 23.30, iar bărbatul a fost preluat de Poliţie şi condus la Spitalul Obregia, unde a fost internat.

Știrea inițială - Un bărbat în vârstă de circa 40 de ani s-a urcat duminică dimineaţă pe o macara de lângă un bloc în construcţie din zona calea 13 Septembrie, la intersecţie cu strada Sebastian.

Din primele date reiese că bărbatul ar fi nemulţumit de anumite aspecte legate de viaţa publică, solicitând prezenţa presei şi a unor parlamentari.

"Nu se cunoaşte exact motivul protestului, urmează să se afle probabil de negociatori", a declarat pentru AGERPRES Adrian Marin, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti. 

Potrivit acestuia, bărbatul a colaborat în mică parte cu echipele ISU, oferindu-le un număr de telefon şi a venit "hotărât" să protesteze mai mult timp, pentru că are cu el rezerve de apă.

"Se află pe o macara, la o înălţime de 40 de metri, macaraua se află amplasată lângă un bloc în construcţie. Am trimis la faţa locului o autoscară pentru salvare la înălţimi - punctul mobil şi descarcerarea. Pe la 8,30, a fost ridicată autoscara aproape de el, dar a zis să încetăm, că nu vrea mai aproape de atât. Am stabilit un contact cu el, ne-a dat un număr de telefon şi comunică în prezent cu echipele de negociatori prin telefon", a spus Marin.

El a precizat că perna pneumatică folosită în astfel de situaţii nu poate fi deschisă pentru că sunt materiale de construcţii lângă macara şi depăşeşte capacitatea ei de intervenţie. "Ea prezintă siguranţă până la 20 de metri, după această distanţă nu mai prezintă siguranţă în exploatare şi oferă anumite riscuri. Având în vedere că înălţimea este dublă, nu se impune adoptarea acestei măsuri", a adăugat oficialul ISU Bucureşti.

Acţiunea echipajelor de intervenţie este axată astfel pe puterea de convingere a negociatorilor şi pe intervenţia autoscării.

Potrivit Poliţiei Capitalei, Secţia 17 ar monitoriza desfăşurarea acestei acţiuni de negociere cu protestatarul. 

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: protest macara bucuresti