x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator INCENDIAR. Armata secretă din spatele lui Băsescu. Vezi de unde vine puterea preşedintelui suspendat

INCENDIAR. Armata secretă din spatele lui Băsescu. Vezi de unde vine puterea preşedintelui suspendat

de Cornel Nistorescu    |    12 Aug 2012   •   19:49
INCENDIAR. Armata secretă din spatele lui Băsescu. Vezi de unde vine puterea preşedintelui suspendat

Razboiul politic generat de suspendarea lui Traian Basescu evolueaza halucinant. Dezvaluirile nebune se rostogolesc din ora in ora. Ce profeteste suspendatul la portita se intimpla peste o ora sau peste o zi. Apar vinovati si stenograme de convorbiri telefonice de tip ras-tuns-freza (probeaza in trei fraze tot ce acuza T. Basescu!), acuzatiile socante sunt lansate de te miri unde, urmaririle penale vizeaza pe te miri cine, ploua cu mandate de ascultare, de perchezitie si cu chemari la Parchet.

E mai limpede decit moartea ca lucrurile nu vin nici de la Sfintul Duh, nici de la hazard, nici de la actuala putere. In acelasi timp, este la fel de limpede ca Traian Basescu impreuna cu echipa sa de amatori entuziasti din garajul de pe strada Comanita, cu Bogdan Oprea, amaritul de fost purtator de cuvint al Elenei Udrea, cu Sebastian Lazaroiu, cu Cotoi-Voinescu si cu bijbiitul de Traian Ungureanu, nu pot misca un asemenea mecanism infernal. Mai este cineva care lucreaza in spatele lor. Cine sa fie si de unde o asemenea forta?

De unde vin puterea si desteptaciunea suspendatului Basescu?

De saptamini de zile am inceput o investigatie jurnalistica discreta. Toate drumurile duc in aceeasi directie: Serviciile secrete ale statului roman. Ele continua sa-l serveasca pe fostul presedinte. Unele chiar mai intens decit inainte. Iar intre cei mai zelosi se numara Florian Coldea si Silviu Predoiu. Din aproape in aproape, am izbutit sa conturam imaginea acestui centru suplimentar de putere ce opereaza in aceste zile in spatele lui Traian Basescu. Doua dintre sursele noastre ne-au confirmat acelasi lucru. In interiorul SRI a fost constituita o celula de criza. In orele premergatoare suspendarii, Traian Basescu s-a intilnit cu generalul maior Florian Coldea si cu generalul de patru stele de la SIE, Silviu Predoiu si au stabilit modalitatile de lucru. Toti ofiterii au fost rechemati ca si in situatie de alarma. La functionarea acestei celule de criza contribuie si Laura Codruta Kovesi. Si ea a primit sarcina de la Traian Basescu 'sa puna la dispozitia domnilor generali resursele specifice ale institutiei'. Si, astfel, la Serviciul Roman de Informatii a fost constituita o celula de criza condusa de prim- adjunctul directorului SRI, generalul maior Florian Coldea, general cu trei stele, umflat de Traian Basescu dupa demisia lui Radu Timofte din fruntea SRI si dupa marele dosar 'Rapirea jurnalistilor romani in Irak'.

Am intrebat si noi cine face parte din aceasta celula de criza si cum opereaza ea? Iata citeva amanunte:

-In afara de primul adjunct al directorului, activitatea este condusa de doamna general Elena Istode, sef al Departamentului Securitatii Economice si de doamna general de brigada Emilia Cristina-Posastiuc (va rog sa dictati pe litere ca sa nu-i pocim numele! – n.r.). Dinsa este sefa Centrului de Monitorizare Media. Oficial se numeste CSD, adica Centrul pentru Surse Deschise. Amindoua doamnele au fost avansate in grad de Traian Basescu in luna martie. Erau doua colonelese extrem de devotate.

-Exista si un centru de supraveghere media?

- Mama, mama, ce centru! E mult mai mult decit monitorizare, domnule! E penetrare, infiltrare, manipulare!

-Si ce face celula de criza?

-Celula de criza instituita de generalul Coldea imparte cetatenii Romaniei in buni, cei de partea lui Traian Basescu, si in rai, toti cei care au contribuit in orice fel la demiterea acestuia sau se manifesta impotriva presedintelui suspendat.

-Ei si?

-Categoria 'baietilor rai' are parte de o minutioasa investigare si fisare personala. Se scormoneste trecutul si prezentul celor care sunt etichetati vehement anti-Basescu, unii sunt trecuti pe liste speciale de potentiali atentatori, altii primesc 'eticheta VIP', adica de agenti de legatura cu puteri straine. Si sunt ascultati, urmariti, monitorizati. Stau cu lunile pe lista dusmanilor Constitutiei.

-Si ce face celula de criza cu 'datele' obtinute?

-Livreaza zilnic materie prima pentru aparitiile publice ale suspendatului si, concomitent, alimenteaza agentii acoperiti din mass-media cu material de denigrare, intoxicare, dezinformare si derutare, nu numai opiniei publice interne si internationale, ci, mai cu seama, cu tinta catre autoritatile legitime ale statului roman si catre institutii ale Uniunii Europene.

-Ajung si pina acolo?

-N-ati vazut? Mama-mama!

-Directorul SRI George Maior stie de celula de criza?

-Stiu ca a dat dispozitie sa nu activam in acest sens. In mod normal, ar trebui sa banuiasca. S-ar putea chiar sa stie ceva.

-Cum va explicati aceasta situatie?

-Traian Basescu s-a facut negru de furie in timpul acelor zile nebune din Parlament, cind au fost schimbati presedintii celor doua Camere si a fost decisa suspendarea. De ce n-au aflat din timp, de ce nu l-au informat, de ce nu au facut ceva sa-l previna si sa-l apere ca el este sef de stat ales!? Sunt convins ca se tem de intoarcerea lui Traian Basescu si de aceea lucreaza din greu. N-au mama, n-au tata! Vor sa-i dovedeasca faptul ca nu i-au inselat increderea!

-Ce spun ceilalti ofiteri despre situatia de acum?

-Sa nu care cumva sa va imaginati ca au aceeasi atitudine ca si doamnele generalese care conduc celula de criza. Unii tac, altii injura, altii se fac ca ploua. Si unii incep sa vorbeasca. Realizeaza ca este o situatie a unei persoane care ameninta statul si stabilitatea Romaniei. Multi isi dau seama ca lucrurile au luat-o razna! (Sursa anonima)

Precedentele generalului Florian Coldea in materie de politie politica

Numarul referintelor legate de activitatea de politie politica a generalului Florian Coldea este deja semnificativ. Toate consemneaza doua lucruri. Devotamentul fata de Traian Basescu si lipsa de scrupule in actiunile sale. Acestea contureaza deja portretul functionarului slugarnic, de tipul securistului habotnic de altadata, capabil de orice abuz pentru a executa ordinele superiorului. Misterios, plin de morga, devotat orbeste stapinului, lipsit de orizont intelectual si de capacitate de comunicare, de discernamint si de spirit critic, dar si de sentimente pentru cauze nobile, generalul maior Florian Coldea a devenit imaginea ofiterului superior supus orbeste, loial pina la abuz in apararea celui care l-a promovat in functie si grad. Cariera sa profesionala este legata de mandatul lui Traian Basescu. Si viitorul sau. Relatia sa deosebita cu Laura Codruta Kovesi a scapat deja presei. Ofiterii din SRI il considera pe generalul Coldea capabil de orice. 'Este in stare sa ingroape orice si pe oricine', spunea cineva care l-a cunoscut mai bine.

Prim adjunctul directorului SRI Florian Coldea s-a lansat in slujba lui Traian Basescu in timpul dosarului 'Rapirea jurnalistilor' din Irak:

'In perioada rapirii celor trei jurnalisti romani in Irak (2005), numele lui a fost vehiculat de presa centrala ca fiind unul dintre cei care conduceau operatiunile de recuperare a acestora, alaturi de generalul SIE Adrian Isac. Potrivit informatiilor furnizate de presa, el s-a deplasat in timpul crizei la Ambasada Romaniei din Bagdad si a supervizat transportul si perioada de diebriefing la care au fost supusi jurnalistii romani la vila SRI-ului. De asemenea, a asistat si la audierea jurnalistilor de catre comisia de ancheta irakiana condusa de generalul Raad si locotenent-colonelul Moaed, deplasata la Bucuresti imediat dupa eliberare. Dupa cum declara mai tarziu, "intr-adevar, este adevarat, Serviciul Roman de Informatii a avut o implicare in ceea ce inseamna operatiunea de salvare. Pe un anumit segment de actiune am reprezentat institutia, ca specialist in cadrul SRI, mai precis, in cadrul Inspectoratului pentru prevenirea si combaterea terorismului, iar cu privire la interferenta actiunii serviciilor, a SRI, conform atributiilor noastre, nu am avut suprapuneri, cel putin, atat cat eu am fost acolo, nu am fost toata perioada, cu o actiune a asa-zisului doctor Yassin" .(Wikipedia)

Primul semn de politie politica a fost semnalat in scandalul notitei despre judecatorii de la Curtea Constitutinala:

'Dupa avizul negativ al Curtii Constitutionale la propunerea de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, presedintele PSD, Mircea Geoana, a sustinut ca seful statului a cerut date de la SRI referitoare la judecatorii Curtii, liderul social-democrat spunand ca acestia au fost santajati. Mircea Geoana a prezentat doua note scrise de prim-adjunctul directorului SRI, Florian Coldea, despre situatia dosarelor a trei judecatori, Aspazia Cojocaru, Nicolae Cochinescu si Ion Predescu'. (BBCromanien.com)

Hirtia de pe biroul lui Florian Coldea trimisa presei de Mircea Geoana a generat si o ancheta parlamentara:

'Florian Coldea a facut aceste afirmatii la finalul audierilor din Comisia SRI, unde a fost chemat de urgenta impreuna cu directorul SRI, George Maior. Coldea a pretins ca, dupa ce presa ar fi publicat articole conform carora Serviciul ar santaja judecatori ai Curtii Constitutionale, SRI a dispus "verificari interne" si au fost facute "notite de birou", care, la randul lor, au aparut in presa. El a precizat ca "alegatiile" respective din presa se refereau la faptul ca SRI "ar verifica sau ar santaja" anumiti membri ai Curtii Constitutionale. "Alegatiile de presa s-au facut incepand cu luna a patra, in diferite publicatii", a spus Coldea. Explicatia sa a continuat: "S-au facut asemenea verificari. Au fost facute niste notite de birou, care au ajuns, intr-o forma care nu s-a putut stabili in mass-media". Adjunctul sefului SRI a mai spus ca "notitele de birou" erau neclasificate. Potrivit lui Coldea, dosarele de Securitate aflate in arhivele SRI au fost predate CNSAS, "conform celor prezentate in aceste notite de birou". ("Romania Libera', 19 aprilie, 2007)

Profilul de ofiter dur, fara scrupule a fost semnalat si in scandalul Valer Marian:

"Acum, pentru ca s-a legat de SRI, o sa-i rupem gatul lui Valer Marian'. Consider ca o asemenea afirmatie la adresa unui parlamentar, a unui membru al puterii legiuitoare, ales al poporului si reprezentant al natiunii, constituie un atentat grav la adresa democratiei si a statului de drept, circumscriindu-se politiei politice pe care o practica tot mai frecvent SRI si statului politienesc ce prinde iar contur in Romania. Mentionez ca am prezentat toate aceste aspecte in cadrul unei declaratii de presa sustinuta in fata sediului SRI din Satu Mare in data de 07 mai a.c., iar in data de 12 mai a.c. am prezentat la Senat o declaratie politica intitulata "SRI reinvie practicile Securitatii'. (Valer Marian catre Comisia de supraveghere a activitatii SRI)

Inclinatiile catre politia politica au fost semnalate si in urmarirea Noricai Nicolai:

'Grupul de Investigatii Politice (GIP) a publicat, in septembrie 2007, doua documente oficiale, primul referitor la urmarirea de catre SRI a senatorului liberal Norica Nicolai, iar celalalt, stampilat, vizat si semnat de Coldea, avand urmatorul continut: "Domnule Director, Va prezentam un material referitor la intentia Partidului National Liberal de a coagula un "pol de dreapta liberal" in Republica Moldova, precum si reactii dupa recenta declaratie a presedintelui Traian Basescu referitoare la "aderarea Republicii Moldova la UE". (Mediafax, preluat de HotNews, la 23 martie 2012)

Nu mai ramine decit sa tragem o concluzie. Celula de criza care functioneaza la Serviciul Roman de Informatii si felul in care lucreaza si acorda sprijin suspendatului Traian Basescu incalca legea SRI, Constitutia Romaniei, Legea partidelor politice si liberul acces al cetateanului la informatiile de interes public. Despre libertatea presei, ce sa mai vorbim! Pentru stoparea acestor activitati este necesara o investigatie a unei comisii parlamentare (alta decit cea de Control a activitatii SRI, aceasta fiind deja penetrata si ea in mare parte!) si de o interventie publica a presedintelui in exercitiu Crin Antonescu. Daca nu chiar de o analiza speciala in CSAT!

Si de o decizie de stopare imediata a practicilor invocate mai sus!

Post scriptum:

Folosesc acest prilej pentru a transmite generalul maior Florian Coldea si celor doua generalese din fruntea celulei de criza, chiar si directorulu George Maior, ca in urmatoarele saptamini si luni nu ma voi intilni si nu voi lua legatura cu 'sursa' . Drept pentru care degeaba ma asculta sau ma urmaresc. Doar daca nu cumva le face o mare placere si...

(text preluat de pe site-ul Cotidianul.ro)

×