x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator INCREDIBIL! La Carei, UDMR-ul se opune amplasării unui bust cu Ionel I.C. Brătianu

INCREDIBIL! La Carei, UDMR-ul se opune amplasării unui bust cu Ionel I.C. Brătianu

22 Aug 2014   •   16:30
 INCREDIBIL! La Carei, UDMR-ul se opune amplasării unui bust cu Ionel I.C. Brătianu

Academicianul Răzvan Theodorescu îşi exprimă speranţa că liderul UDMR, Kelemen Hunor, va reacţiona la 'gestul necugetat' al Primăriei din Carei de a refuza amplasarea unui bust reprezentându-l pe Ion. I.C. Brătianu, mai ales că 'UDMR îşi adjudecă un minister care este al culturii naţionale'.

Printr-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui UDMR, academicianul afirmă că atitudinea primarului şi a viceprimarului UDMR din Carei reprezintă 'o gravă ofensă' adusă României.

'Colegii din mediul academic clujean mi-au trimis o informaţie îngrijorătoare la care, ca istoric al culturii naţionale, mă simt obligat să reacţionez: primarul şi viceprimarul UDMR din Carei s-au opus acum două zile aşezării unui bust al marelui făuritor de Românie modernă care a fost Ion I.C. Brătianu. Acest fapt reprobabil a provocat o reacţie a locuitorilor oraşului, care au mers în procesiune cu un panou purtând fotografia omului politic căruia cu toţii îi datorăm imens. Refuzul unor reprezentanţi ai Uniunii dumneavoastră de a comemora pe cel care a contribuit esenţial la crearea României Mari - eveniment al cărui centenar va fi aniversat peste patru ani şi la care sper că vă veţi aduce o contribuţie pozitivă - reprezintă, domnul Preşedinte, o gravă ofensă adusă de aceste personaje ţării ai cărei cetăţeni sunt', susţine Răzvan Theodorescu, potrivit sursei amintite.

Academicianul adaugă că, 'dincolo de posibile frustrări istorice şi reacţii emoţionale, ei şi toţi cei asemenea lor trebuie să înţeleagă că personalităţi de talia lui Ion I. C. Brătianu rămân în memoria neamului ca autentice repere'.

'Sper, stimate domnule Preşedinte, că veţi reacţiona la acest gest necugetat al Primăriei din Carei, cu atât mai mult cu cât, în plan guvernamental, UDMR îşi adjudecă un minister care este al culturii naţionale', îşi încheie academicianul scrisoarea.

[foto: wikipedia]





×