x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incredibil! Și-a inventat o tumoare cerebrală ca să-și promoveze aplicația de mobil despre terapia cancerului. Și a ajuns cea mai vândută aplicație în 2013!

Incredibil! Și-a inventat o tumoare cerebrală ca să-și promoveze aplicația de mobil despre terapia cancerului. Și a ajuns cea mai vândută aplicație în 2013!

25 Apr 2015   •   12:25
Incredibil! Și-a inventat o tumoare cerebrală ca să-și promoveze aplicația de mobil despre terapia cancerului. Și a ajuns cea mai vândută aplicație în 2013!

Aplicația de mobil despre o uluitoare terapie a cancerului prin metode naturiste (cu toate rețetele culinare incluse) a fost votată, în 2013, de către Apple drept aplicația anului pe teme gastronomie și băuturi - scrie site-ul http://www.medscape.com/.

Creatoarea acestei aplicații, Belle Gibson, o australiancă acum în vârstă de 23 de ani, urma să scoată pe piață și o carte de bucate, cu același subiect, programată să fie lansată luna viitoare, simultan, în Australia, Marea Britanie și Statele Unite. Editura Penguin a anunțat însă că retrage întregul tiraj stocat în depozitele librăriilor... De ce?

În 2013, când a lansat aplicația de mobil, Belle Gibson a pretins că întreaga cazuistică, terapiile și rețetele se refereau la propria experiență. A spus că, nici mai mult nici mai puțin, avusese un cancer cerebral în fază terminală, care s-a vindecat miraculos pentru că ea urmase toate acele proceduri și reguli alimentare descrise în aplicație.

Rezultatul a fost uimitor. În mai puțin de un an, aplicația a fost descărcată de peste 300.000 de ori, la prețul de 3,79 dolari. Asta i-a adus recunoașterea Apple ca unul dintre cele mai bune produse ale anului și includerea aplicației în celebrul Apple Watch.

Prestigioasa editură Penguin i-a lansat o ofertă generoasă și s-a făcut următorul pas: redactarea și publicarea cărții de bucate pentru bolnavii de cancer în fază terminală. Și, înainte de lansarea simultană a cărții pe trei continente, a început o campanie de promovare, cu multe interviuri. Tânăra a povestit cum la vârsta de 20 de ani a avut o reacție negativă la vaccinul HPV și a început să aibă probleme de vedere, de memorie,de mers pe jos. Apoi a avut un atac cerebral, după care a fost diagnosticată cu tumoare pe creier și i s-a spus că mai are 4 luni de trăit. La scurt timp, a fost diagnosticată cu cancer uterin, leucemie, cancer la splină și la ficat. S-a vindecat de toate, prin dietă și terapii naturiste.

Ar fi fost minunat să fie așa și o speranță se arăta pentru sutele de milioane de bolnavi de pe planetă! Dar... la interviurile din ultimele luni ea a dat răspunsuri contradictorii și până la urmă a mărturisit: „Nimic nu este adevărat!”.

Femeia, care are un băiețel de 4 ani, spune că la vremea respectivă, tânără mămică fiind, a vrut să facă repede bani ca să se descurce. Atunci i s-a părut o idee bună, mai ales că și banii au curs gârlă. Și, cum banii începuseră să-i placă, a spus că s-a pretat și alte gesturi la fel de josnice. De exemplu, s-a implicat în campanii de strângere de fonduri pentru două organizații de caritate și nu a dat acelora toți banii adunați.

Deocamdată, aplicația a fost retrasă, iar lansarea cărții s-a amânat. Celelalte chestiuni aparțin justiției.
 

×
Subiecte în articol: Belle Gibson tumoare cerebrală