x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Informaţii contradictorii despre prezenţa cetăţeanului român la bordul avionului prăbuşit în Mali

Informaţii contradictorii despre prezenţa cetăţeanului român la bordul avionului prăbuşit în Mali

25 Iul 2014   •   14:55
Informaţii contradictorii despre prezenţa cetăţeanului român la bordul avionului prăbuşit în Mali

În cursul zilei de 25 iulie, Ambasada României în Algeria a informat Centrala MAE că un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe din Algeria a revenit asupra informaţiei comunicate oficial anterior cu privire la existenţa unui cetăţean român la bordul avionului aparţinând companiei algeriene prăbuşit în nordul statului Mali.

Ambasada a precizat că această informaţie nu a putut fi confirmată până în prezent şi că există informaţii contradictorii cu privire la numărul pasagerilor şi la cetăţenia.

Acestora, se arată într-un comunicat al Ministerul român de Externe, remis Jurnalului Naţional.

De asemenea, surse oficiale din Burkina Faso au confirmat Ambasadei României în Algeria existenţa unor date contradictorii cu privire la cetăţenia şi numărul

pasagerilor. În aceste condiţii, Centrala MAE a transmis instrucţiuni ferme ambasadelor României în Algeria, Senegal (ambasada care gestionează şi relaţia cu Burkina Faso), Franţa şi Spania să continue demersurile pentru obţinerea clarificărilor care se impun, inclusiv din perspectiva aspectelor ce ţin de dubla cetăţenie.

În cursul zilei de vineri, autorităţile române au intrat, din mai multe surse externe, în posesia unor liste de pasageri ai zborului respectiv, care conţin neconcordanţe în ceea ce priveşte numărul de pasageri. În acest context, s-a demarat o procedură complexă de verificare a tuturor persoanelor aflate pe liste, folosindu-se evidenţele informatizate aflate la dispoziţia MAE şi MAI.

Vineri, preşedintele Franţei, Francois Hollande, a anunţat că nu a fost descoperit niciun supravieţuitor la epava avionului Air Algerie, care s-a prăbuşit joi, şeful statului francez precizând că a fost găsită o cutie neagră a aparatului.

“A fost recuperată o cutie neagră, fiind transportată spre Gao”, în nordul Mali, de către militarii francezi care au securizat zona, a adăugat el, menţionând că ipotezele, mai ales cele referitoare la climă, sunt analizate pentru a stabili circumstanţele accidentului.

Avionul Air Algerie s-a prăbuşit joi dimineaţă, având 116 pasageri la bord, dintre care în jur de cincizeci de francezi, la mai puţin de o oră de la decolarea sa din Ouagadougou cu destinaţia Alger.

“Ceea ce ştim deja este că resturile avionului sunt concentrate într-un spaţiu limitat, dar este încă prematur să tragem concluzii. Acestea vor sosi. Există mai multe ipoteze, mai ales cu elemente climatice, dar nu excludem nicio variantă pentru că ne dorim să aflăm tot ce s-a întâmplat”, a adăugat liderul de la Elysee. Echipajul spaniol al aparatului a semnalat faptul că urma să schimbe traseul “din cauza unor condiţii meteo în mod special dificile”, a afirmat joi şeful statului francez.
 

×