x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Infotrafic: Lucrări pe autostrada Timişoara-Arad

Infotrafic: Lucrări pe autostrada Timişoara-Arad

23 Iul 2016   •   12:00
Infotrafic: Lucrări pe autostrada Timişoara-Arad

Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că sâmbătă, până la ora 14,00, pe autostrada A1 Timişoara - Arad, pe sensul de mers către Arad, între kilometrii 535+500 şi 536+500, se execută lucrări de asfaltare pe banda a doua, iar circulaţia este redirecţionată pe benzile unu şi de urgenţă.

După ora 14,00, lucrările se vor desfăşura pe benzile unu şi de urgenţă, iar autovehiculele vor fi deviate pe banda a doua, precizează un comunicat transmis AGERPRES.

Poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să semnalizeze din timp şi să se asigure înainte de a schimba banda de circulaţie.

"Poliţiştii rutieri care patrulează pe autostrăzi au constatat că, zilnic, mulţi conducători auto opresc nejustificat pe banda de urgenţă, creând situaţii periculoase. Din statisticile accidentelor rutiere produse pe autostrăzi reiese că sunt frecvente cazurile în care autovehicule oprite pe banda de urgenţă au fost lovite de altele. Conducătorii auto care au provocat aceste accidente fie au fost neatenţi sau obosiţi, fie nu au observat autovehiculele oprite din cauza vizibilităţii reduse (ceaţă, întuneric, lumină solară puternică etc.)", se arată în comunicat.

Pe banda de urgenţă pot circula doar autovehiculele cu regim prioritar care se deplasează la intervenţii sau în misiuni cu caracter de urgenţă. Poliţiştii reamintesc că oprirea nejustificată sau circulaţia pe banda de urgenţă a autostrăzilor se sancţionează cu trei puncte de penalizare şi cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni (4 sau 5 puncte-amendă).

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: infotrafic timisoara arad lucrări autostradă