x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Înșelăciuni prin metoda ”Accidentul”, din spatele gatiilor

Înșelăciuni prin metoda ”Accidentul”, din spatele gatiilor

04 Oct 2015   •   10:50
Înșelăciuni prin metoda ”Accidentul”, din spatele gatiilor
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Un tânăr de 25 de ani, încarcerat în Penitenciarul Iaşi, este bănuit că ar fi organizat, chiar din spatele gratiilor, o serie de înşelăciuni prin metoda "accidentul", reuşind să inducă în eroare persoane din judeţele Bistriţa-Năsăud, Vaslui şi Suceava, de la care a obţinut bani şi bijuterii cu ajutorul complicilor săi.

Potrivit unui comunicat de presă remis, sâmbătă, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, în data de 2 octombrie poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au efectuat percheziţii în patru locuinţe din judeţele Vaslui şi Prahova, precum şi într-o cameră din Penitenciarul Iaşi, la persoane bănuite de înşelăciune, ocazie cu care au fost ridicate telefoane mobile şi cartele telefonice.

"Un tânăr, în vârstă de 25 de ani, încarcerat în Penitenciarul Iaşi, este bănuit că, în perioada 7 - 16 septembrie, ar fi indus în eroare patru femei, din judeţele Bistriţa-Năsăud, Vaslui şi Suceava, prezentându-se ca fiind medic. Acesta le-ar fi comunicat persoanelor vătămate faptul că un membru al familiei ar avea nevoie de o intervenţie chirurgicală, întrucât ar fi fost implicat într-un accident de circulaţie, sens în care le-ar fi solicitat acestora sume de bani şi bijuterii", se arată în comunicat.

Tânărul de 25 ani a avut complici alţi trei tineri, cu vârste cuprinse între 19 şi 28 ani, din judeţul Vaslui, pe care îi coordona telefonic şi care ridicau de la victime sumele de bani solicitate. Cei trei au fost prinşi, însă, de poliţiştii bistriţeni şi se află în stare de arest preventiv.

La rândul său, tânărul aflat în Penitenciarul Iaşi a fost adus la Bistriţa pentru audieri şi a primit mandat de reţinere pentru 24 ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa cu propunere de arestare preventivă pentru noua faptă.

Alte patru persoane sunt cercetate în stare de libertate.

"În urma cercetărilor s-a reuşit identificarea tuturor persoanelor implicate în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi documentarea întregii activităţi infracţionale a acestora. Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul reprezentanţilor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, la percheziţia din Iaşi participând şi lucrători ai penitenciarului. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR", se mai precizează în comunicatul IPJ Bistriţa-Năsăud.

×