x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inspecţia Judiciară a CSM verifică fotografiile în care şefa DIICOT apare alături de Elena Udrea la cumpărături în Paris

Inspecţia Judiciară a CSM verifică fotografiile în care şefa DIICOT apare alături de Elena Udrea la cumpărături în Paris

31 Oct 2014   •   12:09
Inspecţia Judiciară a CSM verifică fotografiile în care şefa DIICOT apare alături de Elena Udrea la cumpărături în Paris
Sursa foto: joscenzura2014.wordpress.com

Inspecţia Judiciară din CSM va face verificări în cazul fotografiilor publicate ieri în presă, în care procurorul-şef de la DIICOT, Alina Bica, apare alături de preşedintele PMP, Elena Udrea, candidat la alegerile prezidenţiale 2014 şi de Ana Maria Topoliceanu, fostă şefă a Companiei Naţionale de Investiţii, la cumpărături, în Paris.

Potrivit unui comunicat al CSM, Consiliul a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării unor verificări atât privind cererea de apărare a reputaţiei profesionale formulată de procurorul Alina Bica, cât şi prin raportare la Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor, ca urmare a aspectelor mediatizate în legătură cu deplasarea la Paris, în luna februarie, a procurorului-şef al DIICOT.

Elena Udrea a declarat, după publicarea fotografiilor,  că este vorba despre un filaj al serviciilor secrete.

Udrea a spus că fotografiile apărute sunt făcute profesionist şi că este vorba despre o acţiune de filaj. Ea a precizat că vizita ei la Paris a fost în week endul de Valentine's Day, în 2014, iar Alina Bica urma să participe la o acţiune la Haga, unde a şi plecat ulterior cu trenul.

Ea a mai acuzat faptul că facturile referitoare la cazarea şi masa ei la Paris au fost furnizate pe 29 septembrie, după intrarea ei în cursa prezidenţială.

La rândul său, procurorul şef al DIICOT, Alina Bica, a anunţat joi, printr-un comunicat de presă, că „înţelege să nu comenteze în spaţiul public aspecte care ţin de viaţa privată, desfăşurate în cadrul efectuării unui concediu de odihnă”. De asemenea, aceasta a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) „să declanşeze, de îndată, prin Inspecţia Judiciară a CSM, verificări privind imaginile difuzate de site-ul www.Joscenzura2014.wordpress.com, preluate de mai multe posturi de televiziune, precum şi comentariile efectuate în spaţiul public cu acest prilej, de natură a aduce atingere reputaţiei profesionale”.

Traian Băsescu a declarat aseară, într-o emisiune la B1 TV, că fotografiile cu Elena Udrea la Paris sunt o nouă 'probă' că 'serviciile secrete' s-au implicat în această campanie electorală. Şeful statului a sspus că este foarte puţin probabil ca imaginile să fi fost suprinse de paparazzi, deoarece se vede că acestea au fost făcute 'de sus' de o persoană care ştia că Elena Udrea va ajunge la Paris şi chiar şi la cel hotel va fi cazată.

Băsescu a precizat că ceea ce atrage în mod deosebit atenţia este faptul că, deşi vizita Elenei Udrea la Paris a avut loc în luna februarie, facturile pentru cazare au apărut după şapte luni. Pre;edintele a afirmat că în această 'operaţiune' au fost implicate 'un serviciu român şi unul francez'.

Premierul Victor Ponta a declarat că preşedintele Traian Băsescu trebuie să spună care serviciu secret a încălcat legea prin realizarea unor fotografii cu Elena Udrea şi şefa DIICOT, Alina Bica, la Paris.

"Spre deosebire de doamna Udrea, care poate să spună ce vrea şi poate să meargă unde vrea, e o femeie liberă încă, domnul Băsescu încă este oficial preşedinte în funcţie, chiar dacă nelegitim. Un preşedinte în funcţie, chiar şi ilegitim, chiar şi iresponsabil, nu poate să vorbească ca doamna Udrea, să zică în general. Trebuie să spună 'serviciul X a încălcat legea', că urmărirea unei persoane care, sigur, nu a încălcat legea e ilegală. Nu spui în general", a afirmat Ponta la Palatul Victoria.

"Ca preşedinte al României nu voi face ce a făcut Traian Băsescu, şi anume, nu voi cere serviciilor de informaţii să mă ajute pe mine sau pe favoritele mele în campania electorală. Asta este categoric împotriva spiritului Constituţiei şi, dacă serviciile de informaţii au rămas neutre şi nu l-au sprijinit pe Traian Băsescu şi pe doamna Udrea, o să le felicit pentru asta", a mai spus Ponta.

×