x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Institutului de Psihiatrie Socola are nevoie urgentă de bani

Institutului de Psihiatrie Socola are nevoie urgentă de bani

29 Iul 2015   •   16:22
Institutului de Psihiatrie Socola are nevoie urgentă de bani
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Conducerea Institutului de Psihiatrie Socola din Iaşi a solicitat sprijinul Ministerului Sănătăţii (MS) pentru dotarea unităţii cu echipamente medicale pentru Secţia de Paliaţie cât şi pentru îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Managerul Institutului de Psihiatrie Socola, Gabriel Oprişanu, a declarat miercuri că a solicitat Ministerului Sănătăţii dotarea cu 12 paturi tip Terapie Intensivă, care să fie echipate cu aparatura necesară monitorizării funcţiilor vitale ale pacienţilor, iar pentru îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie în situaţii de urgenţă, cinci defibrilatoare pentru Institut şi secţiile exterioare. El a adăugat că unitatea urmează să completeze din venituri proprii sumele necesare pentru achiziţionarea de aparate de urgenţă din fiecare secţie a unităţii medicale.

În necesarul de aparatură medicală solicitat de Institutul de Psihiatrie Socola Ministerului Sănătăţii se află şi trei scaune stomatologice pentru Institut şi secţiile exterioare, astfel încât bolnavii să beneficieze de servicii stomatologice.

'Institutul are nevoie de această aparatură medicală pentru îmbunătăţirea calităţii actului medical. Este bine ca Institutul să dispună de întreaga dotare, iar personalul să fie instruit în vederea rezolvării eventualelor cazuri de urgenţă care se ivesc în rândul pacienţilor. Sperăm ca Ministerul Sănătăţii să ne sprijine şi de această dată pentru dotarea unităţii cu aparatura de care are nevoie', a declarat dr. Gabriel Oprişanu, managerul Institutului de Psihiatrie 'Scoola' Iaşi.

×