x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator INUNDAȚII. Pompierii evacuează locuitori din Coloneşti, Jitaru şi Scorniceşti

INUNDAȚII. Pompierii evacuează locuitori din Coloneşti, Jitaru şi Scorniceşti

29 Iul 2014   •   23:59
INUNDAȚII. Pompierii evacuează locuitori din Coloneşti, Jitaru şi Scorniceşti
Sursa foto: INUNDAȚII. Pompierii evacuează locuitori din Coloneşti, Jitaru şi Scorniceşti

Pompierii acţionează pentru evacuarea persoanelor din locuinţele afectate de inundaţii în Coloneşti, Jitaru şi Scorniceşti, iar la Icoana populaţia este atenţionată în legătură cu posibilitatea unei viituri pe Vedea şi asupra riscurilor de fi inundate gospodării şi locuinţe, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt.

Marţi seara, pentru o perioadă de peste două ore, circulaţia pe DN 65 Slatina-Piteşti, la Coloneşti, a fost blocată din cauza inundaţiilor şi a fost reluată în jurul orei 23,00.

Sunt evacuate 18 persoane din comuna Coloneşti, trei persoane din Jitaru şi patru persoane din Scorniceşti. Potrivit subprefectului Emanuel Oproiu, în comuna Icoana populaţia este informată să fie pregătită de evacuare în cazul revărsării râului Vedea şi de asemenea pentru a evacua şi bunurile şi animalele din gospodării.

În teren, în zonele inundate sunt şeful ISU Olt, Marin Pică, prefectul Silviu Neacşu şi subprefectul Emanuel Oproiu. La Icoana situaţia este monitorizată de echipaje de pompieri pentru a fi pregătiţi de intervenţii rapide.

Marţi au fost inundaţii în judeţul Olt în localităţile Morunglav, Vultureşti, Schitu, Verguleasa, Vulpeni, Voineasa, Baldovineşti, Găvăneşti, Cungrea, Dobreţu, Dobroteasa.

În noaptea de marţi spre miercuri sunt în vigoare avertizări hidrologice Cod roşu pe râul Vediţa pe sectorul Coloneşti - confluenţă cu râul Vedea în comuna Coloneşti şi pe râul Olteţ. În cursul zilei de marţi şapte persoane surprinse de ape sau luate de viituri au fost salvate de către pompieri, după intervenţii de peste trei ore.

×