x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Invenţiile lui David

Invenţiile lui David

de Razvan Belciuganu    |    19 Noi 2007   •   00:00
Invenţiile lui David
Sursa foto: Dan Marinescu/

Securitatea naţională este pusă in pericol de ministrul Cristian David. Chestorul Constantin Dirnă neagă existenţa unei "răzmeriţe" in serviciul secret al Internelor şi infirmă orice amestec al său in filarea magistratului.

Securitatea naţională este pusă in pericol de ministrul Internelor, Cristian David, cel care, pentru a scuza poliţia politică asupra procurorului Marian Sintion făcută de Serviciul secret din subordinea sa, a invocat "răzmeriţe" in cadrul acestuia.

Â

Ministrul Cristian David a recunoscut acum căteva săptămăni la emisiunea "Marius Tucă Show" că DGIPI, Serviciul secret al Internelor, l-a filat pe procurorul Marian Sintion. Declaraţia a fost făcută după ce a ţinut trei zile secret acest lucru, deşi scrisesem in paginile Jurnalului Naţional că vom face publice fizionomiile filorilor, dacă instituţia de care aparţin nu şi-i revendică. In acea emisiune, ministrul a invocat o "răzmeriţă" a "unei anumite părţi" din serviciu, mai cu seamă de la nivelurile 2 şi 3.

NU E RĂZMERIŢĂ. De asemenea, ministrul a promis clarificarea urgentă a situaţiei. După două săptămăni, Cristian David nu a mai pomenit nimic despre filaj şi chiar l-a dat afară pe procurorul Marian Sintion. Săptămăna trecută a fost pensionat chestorul Constantin Dirnă, primul-adjunct al şefului Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă. Deci, nivelul 2 al DGIPI. Zvonurile aruncate inspre ziarişti şi poliţişti il dădeau ca sigur "creierul" implicat in urmărirea magistratului. Contactat de Jurnalul Naţional, chestorul a infirmat orice legătură cu filajul făcut asupra lui Marian Sintion: "Nu am fost cu absolut nimic amestecat in supravegherea procurorului". Mai mult, Constantin Dirnă a precizat că unitatea de filaj nu a fost in subordinea sa. In ceea ce priveşte "răzmeriţa" invocată de ministru la nivelul DGIPI, chestorul a arătat că "nu am cunoştinţă şi nici nu poate fi vorba de aşa ceva la acest nivel al unei direcţii de informaţii".

razvan.belciuganu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: observator