x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Investițiile private au scăzut cu 12% în primele șase luni ale anului

Investițiile private au scăzut cu 12% în primele șase luni ale anului

20 Aug 2017   •   15:00
Investițiile private au scăzut cu 12% în primele șase luni ale anului

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban, a declarat duminică într-o conferinţă de presă susţinută la Botoşani că investiţiile private au scăzut cu peste 12% în primele şase luni ale anului faţă de aceeaşi perioadă din 2016 iar "dinamica este negativă în continuare". 

"Este normal ca oamenii să nu mai investească în această ţară în care guvernul schimbă de la o zi la alta, de la o săptămână la alta politicile fiscal-bugetare, inventând noi şi noi biruri care sunt puse în spinarea celor merituoşi, în spinarea celor care creează bogăţie, creează prosperitate, creează profit şi asigură dezvoltarea societăţii", a afirmat Orban. 

Pe de altă parte, el a susţinut că şi investiţiile publice sunt la cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani. 

Totodată, el a atras atenţia asupra deficitului comercial al României. "Dezechilibrul, deficitul balanţei comerciale a crescut cu 30% într-un an de zile. Este cea mai mare creştere care există într-un interval de timp comparat. De ce a crescut deficitul comercial? Pe de o parte, pentru că nu au crescut exporturile, datorită lipsei de competitivitate a economiei româneşti, iar pe de altă parte, pentru că a crescut artificial puterea de cumpărare", a adăugat Orban.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: investitii private ludovic orban