x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Investitori - Proceduri speciale la vize

Investitori - Proceduri speciale la vize

13 Noi 2004   •   00:00

Ministerul Administratiei si Internelor va stabili, pana la inceputul lunii martie 2005, proceduri speciale pentru analizarea cu prioritate a cererilor de prelungire a dreptului de sedere in Romania, pentru investitorii importanti si alte categorii speciale de straini.

GHISEE SPECIALE. Conform Mediafax, MAI intentioneaza ca, pana la 1 martie 2005, sa deschida la sediile Autoritatii pentru Straini ghisee speciale pentru acest tip de investitori si anumite categorii de straini. Cele doua masuri sunt cuprinse in planul de actiune de aplicare a strategiei nationale privind migratia, prevazut pentru urmatoarele 12 luni, document aprobat recent de Guvern.

Planul de actiune mai prevede elaborarea unui proiect de act normativ pentru modificarea conform normelor europene in domeniul migratiei a OU 194/2002 privind regimul strainilor si introducerea pe site-ul Ministerului Finantelor Publice a unei sectiuni in care sa fie prezentate, in limbi de circulatie generala, cadrul general si conditiile care trebuie indeplinite de firmele straine pentru a desfasura activitati comerciale in Romania.

MASURI. In document mai sunt prevazute si alte masuri, printre care identificarea "locurilor pretabile" la comiterea infractiunilor pe linia migratiei ilegale, controale "pe caile de comunicatii" pentru depistarea strainilor cu sedere ilegala, verificari la societatile comerciale in care sunt incadrati straini, pentru combaterea muncii fara forme legale, si "executarea de controale" in locurile si mediile frecventate de straini.

×
Subiecte în articol: observator