x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis: Lecţia de viaţă pe care a oferit-o Elie Wiesel omenirii va fi pentru noi o sursă de inspiraţie morală

Iohannis: Lecţia de viaţă pe care a oferit-o Elie Wiesel omenirii va fi pentru noi o sursă de inspiraţie morală

03 Iul 2016   •   12:30
Iohannis: Lecţia de viaţă pe care a oferit-o Elie Wiesel omenirii va fi pentru noi o sursă de inspiraţie morală

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, un mesaj de condoleanţe la încetarea din viaţă a scriitorului Elie Wiesel, în care subliniază că înalta lecţie de viaţă pe care a oferit-o acesta omenirii va fi o sursă de inspiraţie morală.

"Am primit cu profundă tristeţe vestea morţii lui Elie Wiesel, supravieţuitor al ororilor Holocaustului şi laureat al premiului Nobel pentru Pace. Una dintre personalităţile cele mai influente care şi-a folosit din plin această forţă pentru a propovădui virtuţile toleranţei şi ale libertăţii, Elie Wiesel va rămâne în conştiinţa umanităţii ca un mare spirit care s-a opus tiraniei şi a militat neobosit pentru cauza celor defavorizaţi", se arată în mesajul preşedintelui, potrivit unui comunicat transmis duminică AGERPRES.

Şeful statului subliniază că România îi onorează cu respect memoria lui Elie Wiesel.

"România, ţara în care s-a născut, îi onorează, cu deplin respect, memoria. Înalta lecţie de viaţă pe care a oferit-o Elie Wiesel omenirii va fi pentru noi o sursă de inspiraţie morală. Elie Wiesel ne-a onorat prin acceptarea preşedinţiei Comisiei Internaţionale pentru Studierea Holocaustului în România şi prin munca pe care a depus-o în această calitate. Odată cu dispariţia sa, am pierdut cu toţii una dintre vocile cele mai puternice împotriva uitării şi a negaţionismului. Transmit familiei sale şi tuturor celor care l-au cunoscut şi preţuit sincerele mele condoleanţe", afirmă Iohannis.

Scriitorul şi filosoful american de origine română Elie Wiesel, supravieţuitor al Holocaustului şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a încetat din viaţă sâmbătă, la vârsta de 87 de ani.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: klaus iohannis elie wiesel deces doliu