x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis, mesaj pentru studenți: Educația financiară, mai importantă ca niciodată

Iohannis, mesaj pentru studenți: Educația financiară, mai importantă ca niciodată

12 Mai 2018   •   14:30
Iohannis, mesaj pentru studenți: Educația financiară, mai importantă ca niciodată

Preşedintelui Klaus Iohannis a subliniat sâmbătă, în mesajul transmis cu ocazia celei de-a XI-a ediţii a Congresului Studenţilor din România, importanţa educaţiei financiare şi a celei antreprenoriale, informează Administraţia Prezidenţială, prin intermediul unui comunicat. 

"Mă bucur să observ că temele abordate în cadrul Congresului sunt legate de integrarea studenţilor pe piaţa muncii şi în societate în ansamblul său, remarcând aici componenta de educaţie financiară. În condiţiile în care recent ne-am revenit dintr-o criză economică globală cauzată de lipsa de responsabilitate în utilizarea instrumentelor financiar-bancare, dar şi în contextul în care dezbaterile pe tema politicii fiscale sunt foarte actuale în spaţiul public, această educaţie este mai importantă ca niciodată. În modernizarea economică a României, educaţia antreprenorială este la rândul ei o dimensiune necesară. Din nefericire, cadrul legislativ nu este mereu cel mai flexibil, iar identificarea oportunităţilor de finanţare poate fi dificilă. Pregătirea tinerilor cu abilităţile şi competenţele necesare pentru a se descurca pe o astfel de piaţă ar putea multiplica numărul de idei bune de afaceri care se materializează în economie", se arată în mesajul preşedintelui, prezentat de consilierul de stat Ligia Deca. 

Conform aceleiaşi surse, participarea studenţilor pe piaţa muncii depinde şi de o mai bună corelare a realităţilor şi prognozelor economice cu domeniile de studiu. 

"În acest sens, avem nevoie de o mai bună monitorizare a parcursului profesional al absolvenţilor şi de o adaptare a structurii programelor de studii pentru dezvoltarea competenţelor necesare atât în sectorul privat, cât şi în cel public. Este din ce în ce mai evidentă nevoia de a înzestra tinerii cu acele cunoştinţe, abilităţi şi atitudini care să le permită o flexibilitate crescută. Piaţa muncii este într-o dinamică accelerată şi este foarte posibil ca o mare parte dintre cei care vă aflaţi astăzi aici să vă schimbaţi traiectoria profesională, întrucât meseria pentru care vă pregătiţi va dispărea în viitor", a fost mesajul preşedintelui. 

El a arătat că această ediţie a congresului studenţilor are o semnificaţie specială, în contextul celebrării unui secol de la Marea Unire din 1918. 

"Centenarul reprezintă un moment de regândire a priorităţilor, de reaşezare a bazei economice şi sociale a dezvoltării noastre ca naţiune, iar implicarea studenţilor în toate aceste procese este esenţială. De altfel, în schimbările majore produse în istoria României, contribuţia studenţilor a fost foarte importantă, începând cu revoluţia paşoptistă şi continuând cu evoluţia tuturor curentelor culturale, sociale şi economice care au transformat România ultimilor 100 de ani", a arătat şeful statului.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: iohannis educatie financiara