x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis: Regele a simbolizat speranţa unei Românii renăscute şi libere, la care românii nu au încetat să aspire

Iohannis: Regele a simbolizat speranţa unei Românii renăscute şi libere, la care românii nu au încetat să aspire

11 Dec 2017   •   15:31
Iohannis: Regele a simbolizat speranţa unei Românii renăscute şi libere, la care românii nu au încetat să aspire

 

Regele Mihai a simbolizat speranţa unei Românii renăscute şi libere, la care românii nu au încetat să aspire şi va rămâne în amintirea poporului român ca un mare om de stat, a declarat luni preşedintele Klaus Iohannis. 

"Onorăm cu profund respect memoria unei mari personalităţi a istoriei noastre - Regele Mihai I. Loial patriei şi naţiunii sale, el a purtat pe umeri o grea domnie în momente foarte dificile ale istoriei noastre. Obligat să înfrunte tirania, prin actul de la 23 august 1944, Mihai I a servit cauza libertăţii şi democraţiei, apoi, opunându-se cu dârzenie acaparării ţării de comunişti, a dovedit curaj şi simţ al datoriei. Destinul său tragic se confundă cu destinul din veacul trecut al poporului român. În lungul său exil, Regele a simbolizat speranţa unei Românii renăscute şi libere, la care românii nu au încetat să aspire. (...) Regele Mihai I va rămâne în amintirea poporului român ca un mare om de stat", a subliniat şeful statului, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului. 

"Fie ca amintirea Regelui Mihai să rămână veşnic în inimile noastre!", a adăugat preşedintele. AGERPRES

 

 

×