x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis: Simplitatea şi căldura umană a Reginei Ana o aşază între simbolurile României

Iohannis: Simplitatea şi căldura umană a Reginei Ana o aşază între simbolurile României

10 Aug 2016   •   10:51
Iohannis: Simplitatea şi căldura umană a Reginei Ana o aşază între simbolurile României
Sursa foto: Daniel Angelescu

Preşedintele Klaus Iohannis, care a venit miercuri dimineaţă la Castelul Peleş pentru a prezenta condoleanţe familiei regale, a părăsit domeniul regal după aproximativ 15 minute. Şeful statului a depus o coroană, a aprins o candelă şi a scris un mesaj în cartea de condoleanţe.


"Compasiunea şi regretul meu profund pentru dispariţia majestăţii sale Regina Ana a României. Simplitatea şi căldura umană a Reginei Ana, precum şi exemplul personal de comportament şi loialitate o aşază între simbolurile României contemporane. În aceste momente de adâncă tristeţe, transmit condoleanţele mele întregii familii regale. Dumnezeu s-o odihnească în pace!", este mesajul pe care preşedintele Klaus Iohannis l-a scris în cartea de condoleanţe deschisă la Castelul Peleş.

Preşedintele a fost întâmpinat de Principesa Margareta, Custodele Coroanei, şi de Principele Radu, cei doi însoţindu-l pe şeful statului şi la ieşirea din castel.

Miercuri, la Peleş sunt aşteptaţi reprezentanţi ai Corpului Diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO şi ai organizaţiilor internaţionale, reprezentanţi ai instituţiilor statului, din partea Instituţiei Prezidenţiale, a Preşedinţiei Republicii Moldova, membri ai Guvernului României şi Guvernului Republicii Moldova, membri ai parlamentelor celor două ţări. Sunt aşteptaţi de asemenea reprezentanţi ai Academiei Române şi ai Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Ortodoxe, ai Bisericii Catolice şi din partea altor culte.

Premierul Dacian Cioloş va prezenta condoleanţe la ora 15,00, conform agendei postate pe site-ul Guvernului.

Până miercuri, la ora 18,30, sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana va rămâne în Holul de Onoare al Castelului Peleş.

Seara, sicriul va fi transportat la Sala Tronului din Palatul Regal de pe Calea Victoriei din Capitală. Aici, potrivit site-ului Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti, la ora 20,45, este programată o rugăciune catolică prezidată de IPS Ioan Robu, în prezenţa reprezentantului Patriarhiei Ortodoxe Române. Evenimentul va fi privat.

Slujba de înmormântare a Reginei Ana este programată pentru sâmbătă, la ora 15,00, în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeş.

Sursa: AGERPRES

×