x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ion Sandu, şeful ANM: Urmează 4 zile cu temperaturi "deosebit de scăzute". De luni, vremea începe să se încălzească

Ion Sandu, şeful ANM: Urmează 4 zile cu temperaturi "deosebit de scăzute". De luni, vremea începe să se încălzească

02 Oct 2013   •   09:00
Ion Sandu, şeful ANM: Urmează 4 zile cu temperaturi "deosebit de scăzute". De luni, vremea începe să se încălzească

Ion Sandu, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a declarat, în această dimineaţă, în cadrul comandamentului de iarnă de la Palatul Victoria, că ANM va emite o informare meteo pentru intervalul 2-5 octombrie, pentru teperaturi deodebit de scăzute. Potrivit şefului ANM, de luni vremea începe să se încălzească.

"Avertizări meteo pentru cantităţi mari de precipitaţii nu vom emite în continuare. ANM va emite o informare pentru 2-5 octombrie, pentru temperaturi deosebit de scăzute. Informarea este utilă pentru agricultură, dar şi pentru populaţie. Temperaturile vor coborî până la minus 6 grade Celsius. La aceste temperaturi, la munte precipitaţiile vor fi sub formă de zapadă. De luni, însă, începe să se încălzeazscă, cu temperaturi de peste 20 de grade Celsius, pentru o perioadă de cel puţin 10 zile", a declarat Ion Sandu, în cadrul comandamentului de iarnă.

Directorul ANM a declarat aseară, în cadrul unei emisiuni TV, că speculaţiile conform cărora vom avea o iarnă grea nu sunt încă confirmate.

"Speculaţiile că vom avea o iarnă grea nu sunt încă confirmate. La jumătatea lunii octombrie vom şti, probabil, dacă va fi sau nu o iarnă foarte grea", a mai spus Sandu.

Regimul termic prognozat de către meteorologi pentru ultimele trei luni ale anului va înregistra, în general, valori apropiate de normele climatologice la nivel naţional, cu excepţia anumitor zone, unde, în funcţie de perioadă, se pot înregistra valori mai ridicate sau mai scăzute de temperatură faţă de medie, reiese din prognoza publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Conform datelor ANM, în octombrie, temperaturile medii lunare se vor situa, în general, în limite apropiate de mediile climatologice în majoritatea zonelor, cu excepţia sudului, sud-estului şi vestului ţării, unde, local, vor fi posibile valori peste cele normale.

Graficul de temperaturi arată faptul că valorile termice medii de peste zi nu vor depăşi 12-13 grade Celsius, în Banat, Crişana, Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Moldova. Pe de altă parte, în Transilvania, mercurul din termometre nu va mai depăşi, în medie, 10 grade Celsius în timpul zilei.

×