x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Irina Margareta Nistor: Ioan Gyuri Pascu - un personaj şi un artist absolut pasionat şi pasional

Irina Margareta Nistor: Ioan Gyuri Pascu - un personaj şi un artist absolut pasionat şi pasional

26 Sep 2016   •   09:33
Irina Margareta Nistor: Ioan Gyuri Pascu - un personaj şi un artist absolut pasionat şi pasional

Ioan Gyuri Pascu a fost un personaj şi un artist absolut pasionat şi pasional în tot ce făcea, a declarat luni, pentru AGERPRES, criticul de film Irina Margareta Nistor.

"Nu pot să cred că nu mai e", a spus Irina Margareta Nistor.

Ea a amintit că Ioan Gyuri Pascu, pe lângă rolul din trupa Divertis şi cuplul cu Monica Anghel, a fost distribuit în filme de mari regizori români precum Lucian Pintilie şi Cristian Mungiu.

"Sigur că noi l-am cunoscut întâi cu 'Divertis' şi după aceea când cânta şi ştia să adune lumea în jurul lui. Mi s-a părut extraordinar că, după ce a fost personaj la 'Divertis' şi după ce a făcut un cuplu cu Monica (Anghel - n.r.), care ne-a relaxat şi pe care în weekend îl aşteptam ca pe desertul cel mai drag, mi s-a părut extraordinar că a reuşit să îşi completeze cariera asta cu două filme cu regizori foarte mari. Mă refer aici la Lucian Pintilie şi la 'O vară de neuitat', care ştim că a bătut lumea şi că este un film în care a jucat cu nume foarte mari nu numai din România, ci şi o franţuzoaică extraordinară. Se vedea şi acolo că lucra cu foarte multă pasiune şi cred că toate astea l-au făcut să ardă mai intens decât normal. Al doilea film era 'Occident'-ul lui Cristian Mungiu, care în momentul de faţă este cel mai premiat regizor, şi este clar că a simţit ceva. El are foarte mult fler când îşi alege distribuţiile şi a simţit complexitatea şi intensitatea unui artist foarte mare", a afirmat Irina Margareta Nistor.

Potrivit acesteia, în urma lui Ioan Gyuri Pascu au rămas "momente importante de film sau de televiziune".

"Îmi pare rău că nu vom mai putea să îl ascultăm în concerte", a mai spus ea.

Ioan Gyuri Pascu a murit luni dimineaţă, la vârsta de 55 de ani. www.agerpres.ro

×