x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ISIS a revendicat atacul terorist din Texas

ISIS a revendicat atacul terorist din Texas

05 Mai 2015   •   12:43
ISIS a revendicat atacul terorist din Texas

 Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat marţi pentru prima dată un atac comis pe teritoriul Statelor Unite şi a ameninţat cu comiterea altor atentate, transmite AFP. 

Atacul de duminică asupra expoziţiei de caricaturi cu profetul Mahomed din oraşul Garland (Texas, sudul SUA) a fost revendicat de gruparea teroristă la postul său de radio. 

'Doi soldaţi ai califatului au comis atacul împotriva expoziţiei de caricaturi cu profetul Mahomed din Garland, Texas (SUA)', afirmă organizaţia, care a proclamat un 'califat' în teritoriile pe care le controlează în Irak şi Siria, în buletinul său de radio zilnic. 

Atacul a fost comis într-una din suburbiile Dallasului, unde avea loc un concurs de caricaturi cu profetul Mahomed, organizat de asociaţia American Freedom Defense Initiative, considerată de orientare islamofobă. 

Doi indivizi foarte bine înarmaţi au fost împuşcaţi mortal de un poliţist, atunci când au încercat să atace clădirea unde avea loc evenimentul. Înainte de a fi ucişi, cei doi au reuşit să rănească uşor un agent de pază. 

'Cei doi fraţi (întru Jihad) au deschis focul asupra expoziţiei, rănind un poliţist însărcinat cu paza expoziţiei, înainte de a fi ucişi într-un schimb de focuri', adaugă Statul Islamic, ameninţând cu noi atacuri SUA. 

'Noi spunem Americii: ceea ce se pregăteşte va fi mai important şi mai amar. Veţi vedea lucruri oribile comise de către soldaţii Statului Islamic', ameninţă jihadiştii. 

Potrivit mass-media americane, cei doi presupuşi islamişti ucişi în atacul asupra expoziţiei cu caricaturi din Dallas sunt Elton Simpson (31 de ani) şi Nadir Soofi (34 de ani), care împărţeau un apartament în Phoenix (Arizona, sud-vest), potrivit Los Angeles Times. 

×
Subiecte în articol: atac terorist