x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Italia: Mamă româncă, condamnată la închisoare, după ce și-a răpit copiii și a fugit în România

Italia: Mamă româncă, condamnată la închisoare, după ce și-a răpit copiii și a fugit în România

09 Dec 2021   •   09:02
Italia: Mamă româncă, condamnată la închisoare, după ce și-a răpit copiii și a fugit în România

O mamă româncă a fost condamnată pentru răpirea copiilor săi, după ce a fugit cu ei în România. De asemenea, Tribunalul Penal din Spoleto - Italia, i-a revocat autoritatea părintească și a dispus ca minorii să se întoarcă în Peninsulă, la tatăl lor.

Totul a început când soțul româncei s-a întors acasă, după orele de muncă, și nu și-a găsit soția și copiii. Abia după luni de căutări, bărbatul și-a găsit familia în România, unde femeia fugise, fără a avea însă un motiv, informează www.stiridiaspora.ro

Astfel, a început o adevărată luptă pentru custodia minorilor.

În cele din urmă, mama româncă a fost condamnată de judecătorul Tribunalului din Spoleto la doi ani de închisoare pentru răpirea copiilor. De asemenea, judecătorul a dispus și suspendarea exercitării autorității părintești a femeii.

Cazul a început în 2019, când soțul femeii și tatăl celor doi copii minori s-a întors acasă și nu a găsit pe nimeni, căci femeia i-a luat pe cei doi copii și a plecat, fără a anunța pe nimeni, în România.

Speriat de dispariția familiei sale, soțul româncei a contactat, imediat, poliția și procuratura, semnalând dispariția și declanșând o operațiune de căutare. De asemenea, a fost începută și o căutare la nivel internațional, astfel că, în scurt timp, femeia a fost găsită în România, țara sa natală.

Ancheta nu a scos la iveală nicio plângere sau vreo dovadă care să indice că femeia a fost victima unor abuzuri sau violenței conjugale, astfel că fuga sa nu a putut fi explicată. De asemenea, nici copiii nu ar fi fost agresați de tatăl lor, care ar fi avut mereu grijă de ei.

În plus, potrivit Tribunalului pentru minori, bărbatul era un tată iubitor, care a avut în permanență grijă de copiii săi, atât de mult încât, în final, a obținut custodia exclusivă a acestora și un ordin de întoarcere a acestora în Italia (ceea ce nu s-a întâmplat încă, deoarece România nu recunoaște infracțiunea de răpire de copii, iar executarea hotărârilor judecătorești italiene este dificilă).

După Tribunalul pentru minori, a doua confruntare între româncă și soțul său a avut loc în sălile de judecată penale din Spoleto, unde femeia a trebuit să se apere de acuzația de răpire de minori, fiind condamnată, în cele din urmă, la doi ani de închisoare, cu suspendarea exercitării autorității părintești.

În consecință, bărbatul va trebui să pună în aplicare ceea ce a fost stabilit de justiția italiană și să-și readucă acasă copiii. Cu toate acestea, motivele care au determinat-o pe româncă să recurgă la acest gest, nu au fost clarificate, scrie Perugia Today.

×
Subiecte în articol: mama rapire copi