x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iulia Motoc, aviz negativ pentru CEDO

Iulia Motoc, aviz negativ pentru CEDO

26 Iun 2013   •   12:15
Iulia Motoc, aviz negativ pentru CEDO
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Comisiile reunite juridice şi pentru drepturile omului ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au avizat favorabil miercuri candidatura a trei judecători pentru CEDO. Candidatura judecătoarei Iulia Motoc a fost avizată negativ. Au primit aviz favorabil judecătorii Bianca Guţan - 24 voturi 'pentru', Florin Streţeanu - 25 voturi 'pentru' şi Tudor Panţâru - care era pe lista de rezervă, cu 23 voturi 'pentru'. Iulia Motoc a întrunit doar 12 voturi 'pentru' dintr-un total de 28 de voturi total valabil exprimate.

Votul a fost secret, pe buletin, candidaturile fiind individuale, potrivit Agerpres.

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Tudor Chiuariu, a subliniat în cadrul dezbaterilor că acest aviz nu este o chestiune tehnică pentru că foarte mulţi cetăţeni români se adresează CEDO considerând că instanţele naţionale nu i-au protejat suficient.

"Din acest punct de vedere, audierile au o relevanţă deosebită pentru cetăţenii pe care îi reprezentăm în Parlament", a subliniat Chiuariu.

La finalul dezbaterilor, Tudor Chiuariu, care a citit rezultatul votului, a precizat că cele patru comisii au acordat aviz favorabil doar judecătorilor Bianca Guţan, Florin Streţeanu, Tudor Panţâru şi un aviz negativ Iuliei Motoc.

×
Subiecte în articol: Iulia Motoc aviz negativ cedo