x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iuscenko şi-a chemat intăriri

Iuscenko şi-a chemat intăriri

de Anca Aldea    |    27 Mai 2007   •   00:00
Iuscenko şi-a chemat intăriri
Sursa foto: SERGEI SUPINSKY/

Mii de membri ai Ministerului ucrainean de Interne au fost trimişi ieri la Kiev, pentru a-l susţine pe preşedintele Viktor Iuşcenko.Criza politică de la Kiev, care durează incă de luna trecută, a luat ieri o intorsătură aparte, după ce aproximativ două mii de membri ai forţelor de interne fuseseră trimişi din mai multe colţuri ale ţării spre Capitală, pentru a-i oferi susţinere preşedintelui ucrainean.

Ccriză politică - Ape tot mai tulburi la Kiev

Mii de membri ai Ministerului ucrainean de Interne au fost trimişi ieri la Kiev, pentru a-l susţine pe preşedintele Viktor Iuşcenko.

Criza politică de la Kiev, care durează incă de luna trecută, a luat ieri o intorsătură aparte, după ce aproximativ două mii de membri ai forţelor de interne fuseseră trimişi din mai multe colţuri ale ţării spre Capitală, pentru a-i oferi susţinere preşedintelui ucrainean. Mobilizarea a fost ordonată de comandantul forţelor de interne, Oleksandr Kihtenko, la o zi după ce Iuşcenko a dat un decret de trecere a trupelor de la Interne in subordinea sa.

Ulterior, Ministerul de Interne a anunţat că militarii care nu primiseră ordin de la minister au fost opriţi pe drum. Purtătorul de cuvănt al instituţiei a refuzat să spună insă unde şi cum au fost impiedicate trupele de la Interne să ajungă la Kiev.

PROTESTE. Kievul a găzduit ieri o nouă rundă de negocieri intre premier şi preşedinte, ale căror diferenţe de opinie continuă să ţină prima pagină a ziarelor. Concomitent, in faţa Parchetului General din Kiev, mai multe sute de susţinători ai premierului Viktor Ianukovici au manifestat impotriva deciziei preşedintelui de a-l demite pe procurorul general.

Situaţia este cu atăt mai alarmantă, cu căt Ucraina se află in criză incă de luna trecută, cănd Iuşcenko a dizolvat Parlamentul şi a cerut organizarea de alegeri anticipate. Ţările occidentale şi-au exprimat, in repetate rănduri, ingrijorarea că una dintre cele două tabere din Ucraina - preşedintele sau premierul - ar putea recurge la utilizarea forţei pentru a-şi demonstra influenţa.

×
Subiecte în articol: observator