x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Justitia cere Italiei extradarea unui criminal in serie

Justitia cere Italiei extradarea unui criminal in serie

11 Mai 2004   •   00:00

Un posibil criminal in serie ar putea fi adus in Romania dupa ce va fi extradat din Italia, la cererea Ministerului Justitiei. Potrivit Interpol, argeseanul Ion Barbu, in varsta de 45 de ani, suspectat de comiterea a cinci crime, ar fi fost arestat provizoriu de autoritatile italiene pe 17 aprilie 2004.

MIRUNA PASA

Autoritatile romane au intocmit imediat toata documentatia necesara extradarii si au solicitat statului italian pe cale diplomatica sprijinul judiciar.

Ion Barbu este cercetat din 2003, de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru omor calificat, savarsit din interes material. Mandatul de aresare emis in lipsa pe numele sau pe 19 aprilie 2004 nu a putut fi adus la indeplinire pentru ca acesta a fugit din tara, fiind depistat apoi in Italia. Potrivit anchetatorilor, Ion Barbu este suspectat pentru mai multe omoruri, unele comise in 1998, dar nu a putut fi gasit pentru audieri.

CINCI DISPARITII SUSPECTE. Una din crimele pentru care Barbu este cercetat s-a petrecut in noaptea de 23 spre 24 februarie 2000. Argeseanul este suspectat ca l-ar fi ucis, impreuna cu Iulian Tiganila, pe Ion Burcica de 60 de ani. Victima disparuse in conditii suspecte de la domiciliu si a fost gasit mort intr-o fantana parasita din localitatea argeseana Caldararu. Cei doi sunt suspecti si in disparitiile altor trei persoane: Ion Oprea, disparut in mai 1998, Cornel Albu, in august 1998, Janea Bucoveanu, in decembrie 1998. Ultima victima pentru care sunt suspectati Barbu si Tiganila este Elena Spataru, disparuta in martie 1999 si al carei corp transat a fost descoperit pe 11 septembrie 2002 in judetul Olt.

Toate cele cinci victime au fost initial date disparute de rude, dupa ce intrasera in legatura cu cei doi suspecti. Elena Spataru avusese chiar relatii apropiate cu Tiganila, aflat acum in arest. Iulian Tiganila a fost condamnat la patru ani de inchisoare pentru inselaciune, dupa ce a vandut casa uneia din presupusele lui victime, Ion Oprea.

×
Subiecte în articol: observator