x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Klaus Iohannis: E important să începem să gândim o strategie de recuperare post-criză

Klaus Iohannis: E important să începem să gândim o strategie de recuperare post-criză

26 Mar 2020   •   14:40
Klaus Iohannis: E important să începem să gândim o strategie de recuperare post-criză

Președintele Klaus Iohannis a spus, joi, că România, ca și alte state membre ale Uniunii Europene, este puternic afectată de această criză și este nevoie de o acțiune coordonată la nivelul UE și de o strategie de recuperare post-criză.

„Voi sublinia și necesitatea identificării unor soluții de atenuare a efectelor produse de această criză în plan economic, dar și social. Efectele negative ale acestei pandemii asupra activității economice se fac resimțite la nivelul tuturor statelor membre și situația, din păcate, se înrăutățește constant. România ca și alte state membre este puternic afectată de această criză, mai ales în sectorul industrial și prin urmare avem mare nevoie de o acțiune coordonată la nivelul Uniunii Europene”, a spus președintele Klaus Iohannis, într-o declarație de presă la Cotroceni.

Iohannis consideră că este important ca fiecare stat să înceapă să gândească o strategie post-criză.

„În același timp, consider că este important să începem să gândim o strategie de recuperare post-criză. Comisia Europeană trebuie să înțeleagă că trebuie un plan de acțiune bazat pe o evaluare cuprinzătoare a consecințelor și a posibilelor instrumente aplicabile tuturor statelor membre pentru sprijinirea recuperării. UE în ansamblul său și fiecare stat membru în parte, traversează în aceste momente o perioadă extrem de dificilă. Ne confruntăm cu o realitate care devine cu fiecare zi mai dramatică și suntem forțați să ne adaptăm rapid și să găsim cele mai bune soluții pentru toți cetățenii noștri”, a mai spus Iohannis.

În ciuda crizei puternice, președintele României a spus că este convins că, la final, „proiectul european” va ieși întărit.

„Sunt convins că proiectul european va ieși întărit din această grea încercare, iar noi vom înțelege o dată în plus cât de importante sunt valorile libertățile și credințele care ne unesc și pe care, de multe ori, uităm să le apreciem cum se cuvine”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Mediafax

×
Subiecte în articol: klaus iohannis