x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Klaus Iohannis: Vom depăși o sută de mii de persoane vaccinate într-o zi

Klaus Iohannis: Vom depăși o sută de mii de persoane vaccinate într-o zi

06 Mai 2021   •   12:35
Klaus Iohannis: Vom depăși o sută de mii de persoane vaccinate într-o zi
Sursa foto: Hepta

România va depăși, astăzi, 100.000 de persoane vaccinate într-o singură zi și va menține ritmul, iar dacă e necesar, îl va crește, spune președintele Klaus Iohannis: „Am intrat realmente într-o fază nouă cu vaccinarea”.

„Am intrat realmente într-o fază nouă cu vaccinarea. Avem maratoane, avem centre de vaccinare deschise non-top la spitalele militare, am renunțat practic la toată birocrația și începând din această săptămână, sfârșitul acestei săptămâni toate centrele de vacinare din toate localitățile din toată țara sunt deschise pentru vaccinare fără preaviz, fără anunț prealabil, fără înscriere pe platformă - oricine se poate prezenta direct și se poate vaccina” precizează șeful statului.

Acesta a precizat că suntem într-o situație foarte bună pentru că avem suficiente doze.

„Noi, în România – extraordinar de bine cu această campanie de vaccinare. În altă parte, lucrurile sunt încă în organizare și nu cred că sunt multe locuri unde cetățenii se pot duce, pur și simplu, la vaccinare. Urmează noi și noi acțiuni, sunt planificate centre cu prezență non-stop, 24 de ore, sunt planificate maratoane de vaccinare. Toate centrele vor fi deschise. Am aflat de la domnul colonel dr. Gheorghiță că astăzi vom depăși suta de mii de persoane vaccinate într-o zi și vom ține ritmul și, dacă este nevoie, îl vom crește, în așa fel încât, în cel mai scurt timp, un număr mare de cetățeni români și cei rezidenți aici să poată fi vaccinați”, adaugă Iohannis.

Totuși pandemia nu a trecut, iar președintele face un apel la populație să se vaccineze.

„Nu vreau să amăgim singuri, pandemia nu a dispărut. Virusul este în societate. E foarte clar că până când avem un număr mari de români vaccinați, trebuie să respectăm în continuare restricțiile. Dar reiau apelul meu: haideți să ne vaccinăm ca să revenim la normalitatea noastră, pe care ne-o dorim atât de mult”.

Mediafax

×
Subiecte în articol: iohannis vaccinare