x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Kovesi, atacată „în mod cu totul întâmplător”

Kovesi, atacată „în mod cu totul întâmplător”

30 Ian 2018   •   09:50
Kovesi, atacată „în mod cu totul întâmplător”

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a afirmat, într-un interviu acordat ieri Agerpres, referitor la acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară asupra sa, că nu demisionează, arătând că mai multe sesizări de acest fel coincid cu „atacurile asupra Justiției”. Kovesi s-a pronunțat din nou împotriva modificărilor Legilor Justiţiei.

Inspecţia Judiciară a anunţat, la mijlocul acestei luni, că a început o acţiune disciplinară faţă de Laura Codruţa Kovesi, procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, şi a adjunctului său Marius Constantin Iacob. Ei sunt cercetați pentru abateri legate în principal de o ședință în care Kovesi ar fi încercat să contracareze prin „dosare cu miniștri” imaginea șifonată de o decizie a Curții Constituționale, în care arăta că DNA a anchetat abuziv modul în care guvernul a elaborat OUG 13. „În mod cu totul întâmplător, anul trecut, când au început atacurile asupra Justiţiei, când IJ a dat un comunicat de presă în care susţinea modificările la Legile Justiţiei propuse la acea vreme de ministrul Justiţiei, au început, în mod cu totul întâmplător, mai multe sesizări din oficiu ale IJ”, s-a apărat ieri Kovesi.

„În această cercetare disciplinară, care vizează o înregistrare care a fost distribuită publicului în luna iunie anul trecut, s-a făcut un raport de constatare, o expertiză criminalistică în care s-a stabilit că înregistrarea nu este originală, că înregistrarea a suferit editări. Au fost audiaţi toţi colegii participanţi la şedinţă. O să-mi fac apărarea în cadrul Secţiei pentru procurori şi o să vedem ce se întâmpla cu aceste acţiuni disciplinare", a spus şefa DNA.

Nu se doreşte întărirea independenţei, nu se doreşte eficientizarea şi reformarea sistemului de justiţie, ci se doreşte dependenţa procurorilor de ceva, o să vedem dacă de ministrul Justiţiei sau de politic Laura Codruţa Kovesi

 

×
Subiecte în articol: laura codruta kovesi