x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Luluţa Kovesi zăngăne cătuşele pentru confiscarea Antenei 3!

Luluţa Kovesi zăngăne cătuşele pentru confiscarea Antenei 3!

11 Aug 2014   •   11:38
Luluţa Kovesi zăngăne cătuşele pentru confiscarea Antenei 3!
Sursa foto: Octav Ganea

Codruţa Kovesi, alintată de SPP-istul din dotare Luluţa, a ieşit pe media pro-Băsescu pentru a explica cum va decurge confiscarea sediului Antena3.
Speriată de amploarea susţinerii populare faţă de postul de televiziune, care a scos duminică "la plimbare" 15.000 de oameni în Bucureşti, Sibiu, Timişoara, Iaşi, Rm. Vâlcea, Luluţa a bălmăjit că procurorii nu vin la Antena 3 să confişte ci să indisponibilizeze. A mai zis că nu-i scoate nimeni pe ziarişti din clădire  cu procurori şi poliţişti, ci vine ANAF să pună în aplicare confiscarea.

"Este o decizie fără precedent", a recunoscut Luluţa, care a indus ideea că cine nu confiscă aşa cum trebuie va fi urmărit penal. Şefa DNA, pe post de purtător de cuvânt al mişcării de represiune împotriva libertăţii de exprimare, executată de completul considerat ilegatde avocaţii apărării, a lansat o diversiune: Antena 3 este chiriaş şi nu este parte în proces.

Kovesi se face că nu înţelege că Antena 3 este ţinta Acestei ÎNSCENĂRI JUDICIARE, care a re drept efect PERTURBAREA GRAVĂ A MUNCII EDITORIALE ÎN CEL MAI IMPORTANT POST DE ŞTIRI DIN ROMÂNIA.
Dan Constantin

_____________________________

Kovesi anunţă: Dosare penale dacă executarea bunurilor ICA nu va fi realizată
Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a declarat,  într-un interviu acordat unui cotidian central, că hotărârea judecătorească dată în dosarul “Telepatia” are putere de lege, “nu mai poate fi modificată şi are o putere executorie”.

DNA urmăreşte executarea bunurilor
Totodată, Codruţa Kovesi a precizat că DNA poate deschide dosare penale în cazul în care constată că executarea bunurilor în dosarul ICA nu a fost realizată. “DNA are obligaţia de a urmări modul în care se vor executa aceste dispoziţii. Noi o să verificăm dacă aceste imobile au fost executate efectiv, dacă sumele din cont au fost transferate în proprietatea statului. Atunci când vom constata că această executare nu s-a realizat efectiv sau nu s-a realizat în termenele procedurale, atunci cu siguranţă avem atribuţii în a deschide dosare penale sau în a sesiza instituţiile competente”, a spus Kovesi.
Ea a subliniat că Antena 3 nu are nicio calitate în dosarul ICA, iar televiziunea este chiriaş într-o clădire ce aparţine societăţii Grivco, faţă de care instanţa a dispus confiscarea. Şeful DNA a subliniat că noul proprietar al clădirii, care este statul român, prin ANAF, poate prelungi contractul de închiriere a imobilului. “Pe noi ne interesează ca prejudiciul cauzat statului să fie recuperat aşa cum a stabilit instanţa de judecată. În momentul în care acele imobile vor fi trecute în proprietatea statului, activitatea DNA se opreşte”, a concluzionat aceasta.

DNA va urmări “cu mare atenţie” recuperarea prejudiciilor din dosare

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, declarat că ANAF recuperează doar 5% din prejudiciile stabilite de instanţele de judecată în dosarele întocmite de procurorii anticorupţie, însă DNA va urmări “cu mare atenţie” această problemă. “În primele şase luni, DNA a indisponibilizat bunuri de 52 milioane euro, aproape dublul bugetului pe care îl cheltuieşte DNA, care este în jur de 20 de milioane euro. Anul trecut, am indisponibilizat bunuri de 300 de milioane euro. A angaja 50 de poliţişti pentru a indisponibiliza bunuri de 300 milioane euro mi se pare că este un calcul matematic foarte simplu şi care este clar eficient”, a spus Kovesi, întrebată cum răspunde acuzaţiilor că DNA îşi face propriul serviciu secret, prin angajarea a 50 de poliţişti judiciari.

Kovesi, reacţii dure la adresa CSM şi CNA
Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a criticat în cadrul aceleeaşi emisiuni lipsa de reacţie a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cu privire la atacurile făcute la adresa procurorilor şi judecătorilor din dosarul ICA.
“CSM nu a existat în acest caz. Am văzut adevărate linşaje mediatice la adresa procurorilor şi a judecătorilor cu ocazia judecării acestui dosar, în care CSM pur şi simplu nu a intervenit. Consiliul Naţional al Audiovizualului nu a intervenit. (...) Sigur, cei din CSM pot să vă spună: dacă judecătorul se simţea deranjat, trebuia să sesizeze CSM. În secunda în care sesiza CSM exista riscul să fie recuzat, nu? Pentru că, dacă tu sesizezi CSM, te simţi cumva lezat şi atunci avocaţii spun că te antepronunţi sau numai judeci independent şi imparţial cauza. Eu cred că cele două instituţii, atât CSM, cât şi CNA, trebuie să-şi îndeplinească rolul pe care îl au prin lege”, a afirmat Kovesi.
Referitor la CNA, Kovesi a spus că nu se poate ca această instituţie să nu reacţioneze atunci când sunt difuzate emisiuni în care se fac afirmaţii de tot felul despre magistraţi. “Sincer vă spun, nu ai posibilitatea fizică să te aperi la fiecare afirmaţie. Eu, ca procuror şef al DNA, nu pot să urmăresc anumite emisiuni de ştiri de dimineaţă până seara şi să-mi notez ce zice fiecare şi a doza zi să dau replică la toţi. Pe chestiunile mai importante, de amploare putem să ieşim cu comunicat de presă”, a subliniat ea.

CSM sesizează Inspecţia Judiciară
Tot ieri, la scurt timp după declaraţiile procurorului şef al DNA, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară pentru verificări privind atingerea independenţei şi imparţialităţii magistraţilor implicaţi în soluţionarea dosarului ICA.


×