x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lucian Şova: Voi băga trenul în Aeroportul Otopeni

Lucian Şova: Voi băga trenul în Aeroportul Otopeni

27 Noi 2018   •   16:05
Lucian Şova: Voi băga trenul în Aeroportul Otopeni
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Ministrul demisionar al Transporturilor, Lucian Şova, a declarat că proiectul său referitor la legarea Gării de Nord de Aeroportul Otopeni pe calea ferată se va finaliza înainte de anul 2020. Potrivit lui Şova, majoritatea procedurilor sunt în derulare, iar autorizaţiile necesare sunt deja obţinute.
"Este un proiect al meu şi voi băga trenul în Aeroport. CFR Infrastructură deja are în licitaţie dublarea căii ferate vechi, are studiul de fezabilitate pentru segmentul nou definitivat, pregăteşte caietul de sarcini pentru execuţia lucrărilor. Este un caiet de sarcini pe care am solicitat să îl facă de aşa manieră încât cei care vor câştiga licitaţia să fie obligaţi să aibă mobilizare 24 de ore din 24, 7 zile din 7 şi sărbători legale, astfel încât în 12 luni trenul de la Gara de Nord să intre în Aeroportul Otopeni. Şi o pot spune cu mai multă certitudine, acesta este un proiect început de mine şi probabil că îl voi termina tot eu înainte de 2020. La sfârşitul primăverii, atunci când timpul o va permite, se va lucra. Se va lucra probabil şi în această iarnă la dublarea căii ferate, acolo nu e nevoie de exproprieri, de avize de mediu şi aşa mai departe", a spus ministrul Transporturilor.
Lucian Şova a precizat că au fost deja obţinută autorizaţia pentru Planul Urbanistic Zonal şi toate autorizările, inclusiv cele care ţin de aeronautică şi sunt greu de obţinut.
"Dar având în vedere că aceste instituţii se află în subordinea Ministerului Transporturilor, în fiecare săptămână am avut grup de lucru şi toate problemele au fost rezolvate. Am colaborat foarte bine cu primarul din Otopeni şi îi mulţumesc, pe această cale, preşedintelui Consiliului Judeţean Ilfov, care nu a refuzat să facă niciun efort pentru susţinerea acestui proiect", a precizat Lucian Şova. 

Sursa: Agerpres 

×