x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator La parada militară de Ziua Națională este permis și accesul persoanelor nevaccinate. Care sunt condițiile

La parada militară de Ziua Națională este permis și accesul persoanelor nevaccinate. Care sunt condițiile

01 Dec 2021   •   09:06
La parada militară de Ziua Națională este permis și accesul persoanelor nevaccinate. Care sunt condițiile
Sursa foto: Giulia Anghel

Parada Militară de 1 Decembrie se desfășoară de la ora 11.00 în zona Arcului  de Triumf din Capitală. Accesul publicului este permis fără certificat de vaccinare în afara zonelor oficiale, cu respectarea unei distanțe de minimum 1 metru între participanţi şi cu purtarea măştii de protecţie. 

Participanții pot ajunge în zona principală pe şoseaua Pavel D. Kiseleff,  între Piaţa Victoriei şi Piaţa Arcul de Triumf, cu acces dinspre Piaţa Victoriei sau Piaţa Charles de Gaulle, pe bd. Mareşal Constantin Prezan, cu acces în șos.  Kiseleff prin str. Maior Gheorghe Şonţu şi str. Uruguay, iar dinspre Piaţa Presei Libere, pe şos. Kiseleff, cu acces prin Aleea Primo Nebiolo.
În zona oficială au acces 400 de persoane, cu certificat verde.

Vor defila 1.500 de militari şi specialişti din MApN, MAI, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, 30 de aeronave și  militari străini cu circa 100 de mijloace tehnice. Vor fi prezenți preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă.

Trupele vor defila pe Șos. Kiseleff, între  Piaţa Presei Libere şi Piaţa Victoriei.

Există și  o expoziţie de tehnică militară care poate  fi vizitată după încheierea ceremoniei oficiale, până la ora 14.00.

Totodată, de la ora 9.00, va avea loc o ceremonie militară şi religioasă de depunere de coroane de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol I. De la ora 19,00, militari ai Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul" se vor retrage cu torţe pe traseul Palatul Cercului Militar Naţional - Calea Victoriei - Palatul Parlamentului - Palatul Cotroceni.




 

×