x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dacia dezvăluie azi noul Logan Break şi seria limitată Duster Aventure

Dacia dezvăluie azi noul Logan Break şi seria limitată Duster Aventure

05 Mar 2013   •   10:57
Dacia dezvăluie azi noul Logan Break şi seria limitată Duster Aventure
Sursa foto: Dragos Savu/Intact Images

Producătorul auto de la Mioveni dezvăluie, marţi, în premieră mondială, la Salonul Auto de la Geneva, noua Dacia Logan MCV, precum şi seria limitată Duster Aventure, a anunţat compania potrivit agerpres.ro.

Noul Logan MCV, lansat în 2006, vine de data aceasta, cu un exterior modern, specific modelelor break, dar şi cu dotări în serie, încă de la primul nivel de echipare: sistemul de control al stabilităţii ESP, direcţia asistată, airbaguri laterale (pentru toate pieţele unde se comercializează motoare Euro5) şi bancheta spate rabatabilă 1/3-2/3 (în toate ţările de comercializare).

Break-ul celor de la Dacia aduce, totodată, o gamă largă de echipamente, precum sistemul multimedia MEDIA NAV, limitatorul/regulatorul de viteză, asistenţă la parcarea cu spatele şi funcţia Eco mode.

Noile motorizări benzină TCe 90 şi Diesel asigură atât plăcere mai mare la condus, cât şi un consum redus de combustibil (5l/100 km) şi de emisii CO2 (116g/km). De asemenea, oferta de motorizări Diesel este concentrată pe propulsorul 1.5 dCi, disponibil în două variante de putere 66 kW (90 CP) sau 55 kW (75 CP) în cazul normei Euro5.

Recunoscut pentru fiabilitatea sa, pentru performanţele sale şi pentru impactul redus asupra mediului, motorul 1.5 dCi, best seller al Grupului Renault, a fost optimizat, oferind reprize şi acceleraţii mai bune. În ceea ce priveşte consumul, acesta se situează printre cele mai scăzute din segmentul său (3,8 l/100km) iar impactul asupra mediului este şi el diminuat (99g/km).

În plus, Dacia continuă să promoveze carburantul GPL ca o alternativă economică la motorină. În unele ţări, motorul 1.2 16v 75 este disponibil în versiunea benzină-GPL, care asigură un cost de utilizare mai mic şi emisii scăzute de CO2 (120 g/km în mod GPL).

Conform datelor constructorului autohton de automobile, vânzările de vehicule echipate cu GPL reprezintă aproape 10% din modelele Dacia fabricate la Piteşti.

Dacia Logan MCV, în varianta 2013, va putea fi comandată începând din al doilea trimestru al anului. Până în prezent, modelul din această gamă a fost achiziţionat de peste 380.000 de clienţi din 40 de ţări.

Potrivit sursei citate, în cadrul Salonului Auto de la Geneva, Dacia va prezenta Seria Limitată Duster Aventure, cu un look robust şi original. Echipat cu o rampă de proiectoare, cu un sistem de navigaţie Garmin şi cu covoraşe de cauciuc, Duster Aventure păstrează toate atributele care au contribuit la succesul modelului 4X4.

Seria Limitată Dacia Duster Aventure va fi comercializată în 16 ţări începând din aprilie 2013. 

×