x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lant viu in jurul mausoleului

Lant viu in jurul mausoleului

19 Apr 2004   •   00:00

Aproximativ o mie de persoane au format ieri un lant viu in jurul mausoleului Eroilor Comunisti, in semn de protest fata de construirea Catedralei Neamului in Parcul Carol.

Aproximativ o mie de persoane au format ieri un lant viu in jurul mausoleului Eroilor Comunisti, in semn de protest fata de construirea Catedralei Neamului in Parcul Carol. Pus la cale de Societatea Civila, mitingul a inceput cu intarziere pentru ca organizatorii n-au reusit sa convinga suficienti bucuresteni. Primii sustinatori ai actiunii de protest au ajuns in Parcul Carol in jurul orelor 12:30.

METODE. Echipati cu pancarde si fluturasi, protestatarii au recurs la metode inedite pentru a atrage simpatia trecatorilor: copii de-o schioapa imbracati fistichiu si care strigau cat ii tineau puterile „Salvati Parcul Carol" si pechinezi prietenosi imbracati in hainute cu acelasi slogan puteau fi intalniti pe toate aleile. Dupa ce au considerat ca in fata monumentului s-au adunat suficienti oameni ca sa se formeze un lant viu, organizatorii au citit o scrisoare adresata ministrului Culturii Razvan Theodorescu, prin care ii cereau demisia sau anularea decretului de declasificare a zonei in care se afla mausoleul.

Printre cei prezenti s-au aflat si subalterni ai primarului general, Traian Basescu, trimisi special sa supravegheze desfasurarea manifestatiei. Dupa consumarea discursului, cei prezenti au inconjurat mausoleul scandand lozinci impotriva construrii locasului de cult: „Istoria noastra nu e mosia voastra!", „Si ortodocsii sprijina Parcul Carol".

×
Subiecte în articol: observator