x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Legat la detectorul de minciuni, Vâlcov lovește la cap noul PNL

Legat la detectorul de minciuni, Vâlcov lovește la cap noul PNL

22 Mai 2015   •   09:33
Legat la detectorul de minciuni, Vâlcov lovește la cap noul PNL

Fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, l-a denunţat pe co-preşedintele PNL, Vasile Blaga, pentru intervenţia în trucarea unor licitaţii în favoarea firmei Tehnologica Radion. Vâlcov a fost supus testului poligraf.

Darius Vâlcov, af lat în stare de arest preventiv pentru trafic de influenţă, le-a spus procurorilor DNA că Vasile Blaga ar fi intervenit pentru ca firma Tehnologica Radion, administrată de fostul consilier al preşedintelui Traian Băsescu, Theodor Berna, să câştige trei licitaţii. Blaga l-ar fi rugat pe Vâlcov, pe atunci primar în Slatina, să intre în legătură cu Berna şi să aranjeze ca firma acestuia să obţină trei contracte de reabilitare a reţelei de apă şi canalizare din oraş. Denunţul a fost făcut în timp ce Vâlcov era conectat la un aparat poligraf (detector de minciuni n.r.). Potrivit procurorilor, Vâlcov ar fi fost întrebat: „Minţi atunci când susţii că Vasile Blaga este cel care te-a pus în legătură cu Theordor Berna?”. La răspunsul negativ al lui Vâlcov, aparatul „nu a provocat modificări specifice comportamentului simulat”, potrivit procurorilor.

Tehnologica Radion, condusă de greii PDL
Darius Vâlcov le-a spus procurorilor că a acceptat să se întâlnească cu Theodor Berna deoarece ştia că acesta a fost consilier al preşedintelui Băsescu şi că firma Tehnologica Radion ar fi fost controlată de „greii d i n P D L ” , printre care şi Vasile Blaga.
Potrivit fostului ministru de Finanţe, Berna i-a dat de înţeles că se bucură de sprijinul lui Blaga şi al conducerii din PDL, motiv pentru care a aranjat respingerea dosarelor depuse de alte firme şi a dat contractele de reabilitare companiei administrate de Berna. Theodor Berna a fost inculpat, anul trecut, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul fiind estimat la 100 de milioane de euro.
 

×