x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Legea privind funcţionarea CSM a fost adoptată de Senat

Legea privind funcţionarea CSM a fost adoptată de Senat

21 Dec 2017   •   12:59
Legea privind funcţionarea CSM a fost adoptată de Senat

Plenul Senatului a adoptat joi, în calitate de for decizional, cu 81 voturi ”pentru” (PSD, ALDE, UDMR) şi 28 voturi ”împotrivă” (PNL, USR), proiectul de modificare a legii 317/2004 privind funcţionarea CSM, fără modificări semnificative faţă de forma aprobată de comisia specială. Inspecţia Judiciară a rămas în subordinea Consiliului Superior al Magistraturii.

 

”Cu 81 de voturi pentru, 28 împotrivă şi o fluierătură, proiectul de lege a fost adoptat”, a anunţat preşedintele de şedinţă Claudiu Manda rezultatul votului pe modificările legii 317/2004, după ce senatorii USR au fluierat pe tot parcursul procedurii de vot.

Comisia parlamentară specială pentru legile justiţiei a adoptat marţi cu 12 voturi ”pentru” şi 2 voturi ”împotrivă” un raport de admitere la legea 317/2004 privind funcţionarea CSM.

Comisia nu a adus modificări semnificative faţă de forma adoptată de Camera Deputaţilor.

Legea privind funcţionarea CSM este ultima din pachetul celor trei legi ale justiţiei modificate în procedură de urgenţă accelerată în Parlament.

Celelalte două acte normative, legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor şi legea privind organizarea judiciară, au fost adoptate deja de Senat zilele trecute. AGERPRES.

×
Subiecte în articol: senat lege functionare csm