x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SUPER VESTE pentru CHIRIAŞII la stat! Locuinţele ANL pot fi cumpărate în rate

SUPER VESTE pentru CHIRIAŞII la stat! Locuinţele ANL pot fi cumpărate în rate

de Alina-Elena Vasiliu    |    23 Iul 2014   •   16:16
SUPER VESTE pentru CHIRIAŞII la stat! Locuinţele ANL pot fi cumpărate în rate
Sursa foto: SUPER VESTE pentru CHIRIAŞII la stat! Locuinţele ANL pot fi cumpărate în rate

Locuinţele ANL pot fi cumpărate de chiriaşi, conform unei hotărâri emise miercuri de Guvern. Doritorii care vor să intre în posesia caselor pentru care plătesc chirie la stat o pot face plătind, mai întâi, un avans de 15% din valoarea locuinţei. Restul preţului va putea fi achitat în rate.

Guvernul anunţă că este vorba despre peste 10.000 de imobile, dintre care cele mai multe sunt garsoniere şi apartamente cu două camere. Pentru a cumpăra locuinţa, oamenii care beneficiază de casele ANL trebuie să plătească 15% din preţul cerut de stat pentru vânzarea imobilului. Ulterior, vor putea achita contravaloarea în tranşe egale de bani.

În luna ianuarie a acestui an, Guvernul a aprobat un plafon de aproape 500 de milioane de lei, pentru cumpărarea locuinţelor ANL, prin programul „Prima Casă”. Prin decizia din ianuarie, doar tinerii între 18 şi 35 de ani puteau deveni proprietari ai caselor în care stăteau cu chirie, după minimum un an de închiriere.

Decizia luată astăzi de Guvern le permite tuturor chiriaşilor să cumpere locuinţa în care stau, prin programul derulat de Agenţia Naţională de Locuinţe.

 

×