x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lucrările la pasajul subteran Piața Presei Libere ar putea fi terminate la primăvară. Vezi cum va arăta (VIDEO)

Lucrările la pasajul subteran Piața Presei Libere ar putea fi terminate la primăvară. Vezi cum va arăta (VIDEO)

de Mihaela Stănescu    |    24 Oct 2014   •   13:35
Lucrările la pasajul subteran Piața Presei Libere ar putea fi terminate la primăvară. Vezi cum va arăta (VIDEO)

Pasajul subteran Piața Presei Libere ar putea fi terminat la primăvară, a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, vineri, cu prilejul primei sale vizite de lucru efectuată la acest obiectiv.

"Noi sperăm ca primăvara să se poată circula, să putem da gata pasajul și în continuare să putem termina celelalte lucrări", a spus edilul Bucureștiului.

Potrivit Primăriei Capitalei, pasajul este realizat pe un singur sens, acela de intrare în Capitală de pe șoseaua București-Ploiești, având două ieșiri — una pe Kiseleff și alta pe Mărăști. Tot aici se va face şi un pasaj pietonal care va lega intrarea în Parcul Herăstrău, din zona Pavilionului H, cu nodul de transport în comun de la Piaţa Presei, din zona capătului tramvaiului 41. Edilul a estimat că, după ce pasajul Piața Presei Libere va fi terminat, timpul de parcurgere a zonei cuprinse între fântâna Miorița și bulevardul Mărăști se va reduce la câteva minute.

"Partea grea, pereții mulați, se apropie de sfârșit, după care piața devine liberă pentru circulație, pentru ca dedesubt să se lucreze toată iarna în metoda pe care dânșii o numesc top down. Se scoate pământul și se face legătura pe bretelele lui. În felul acesta, cele 12.000 de mașini care se așază la stop într-o oră sau care trec prin Piața Presei Libere își vor găsi soluția de defluire către bulevardul Mărăști. Avem încă discuții cum vom face cu sensurile pe bulevardul Mărăști, pentru că poate va fi nevoie ca duminica, între anumite ore, după-amiaza, să-i dăm un singur sens de intrare în oraș, ca după aceea, luni, să revină circulația la normal.Din studiile făcute, intersecția Arcul de Triumf cu Miciurin și cu strada Câmpina nu va mai reprezenta o aglomerare mare de mașini, chiar dacă una dintre bretelele acestui pasaj va ieși în Kiseleff", a explicat Oprescu.


Demararea lucrărilor la Pasajul subteran Piaţa Presei Libere s-a impus odată cu finalizarea pasajului denivelat subteran de pe DN 1 – intersecţie cu bulevardul Aerogării, moment în care traficul de la intrarea în oraş s-a mutat în intersecţia din Piaţa Presei Libere. Astfel, zona a devenit principalul nod de circulaţie care impune probleme de trafic, situat la intarea de nord a Municipiului Bucureşti. Pasajul pornește din șoseaua București-Ploiești cu două benzi de circulație și se bifurcă astfel: pasaj cu două benzi de circulație spre Kiseleff și o ramură cu o bandă de circulație lărgită spre Mărăști. Lungimea aproximativă a pasajului este de 700 de metri cu tot cu rampe.  

În ceea ce priveşte lucrările de la Piaţa Charles de Gaulle, Sorin Oprescu speră ca acestea să fie finalizate săptămâna viitoare. "La Charles de Gaulle avem promisiunea că se termina luni, marți, miercuri care vin, acum turnându-se ultimul strat de uzură pentru a nu mai fi diferențele respective și cu timpul, vorbesc în număr de luni, nu de ani, va apărea și o trecere pe dedesubt de pe Prezan pe colțul cu intrarea în Herăstrău cu acces direct pe dedesubt la Arcul de Triumf. Aceasta va fi făcută din bugetul nostru, pentru că nu intră în banii europeni pe care îi avem pentru consolidarea și refacerea Arcului de Triumf", a precizat Oprescu.


×
Subiecte în articol: pasaj piata presei Sorin Oprescu